Red Light Radio draait door

Crowdsourcing helpt het radiostation voort te bestaan

Tekst: Robbie van Zoggel | Beeld: Larah E. Tompa ,

December 2010: een voormalige peeskamer op de Wallen opent haar deuren voor de eerste uitzending van Red Light Radio, een alternatief en veelzijdig radiostation dat uitzendt op internet. Veel geld was er aanvankelijk niet, maar dankzij de donaties op de website voordekunst kan het station weer minstens een jaar vooruit.

Crowdsourcing helpt het radiostation voort te bestaan

December 2010: een voormalige peeskamer op de Wallen opent haar deuren voor de eerste uitzending van Red Light Radio. Na de openingsavond zien initiators Hugo van Heijningen en Orpheu de Jong het project snel uitgroeien naar een alternatief en veelzijdig radiostation dat in alle vrijheid uit kan zenden op internet.

Veel geld was er aanvankelijk niet, maar dankzij de donaties op de website voordekunst kan het station weer minstens een jaar vooruit. De afgelopen anderhalve maand is via het crowdfunding-principe op de website met de steun van 186 donateurs de benodigde financiering (€ 30.000) gerealiseerd.

Reportage over Red Light Radio (door Lukraak):

Grote plannen

RLR wil groeien en het bereik uitbreiden door meer shows te programmeren en meer samenwerkingen aan gaan. Ook komt er een iPhone applicatie, een eigen Youtube- en Ustream-kanaal, en gaan ze vaker op locatie uitzenden als onderdeel van bijvoorbeeld festivals. 3VOOR12/Amsterdam wenst de collega's van RLR veel succes toe in de nieuwe structuur.