Race tegen de klok in TrouwAmsterdam

DJBroadcast zoekt stressbestendige medewerkers voor 50e editie

Tekst: Pepijn van Gils ,

Ter viering van de 50ste oplage van het gratis magazine DJBroadcast zal het jubileumnummer in 24 uur worden samengesteld en geproduceerd in TrouwAmsterdam. Deze editie rolt diezelfde avond nog vers van de pers de club binnen, waar 50 dj’s de club op zijn kop zullen zetten. Meewerken kan: lees verderop in dit artikel hoe jij je kan aanmelden.

DJBroadcast zoekt stressbestendige medewerkers voor 50e editie

In 2002 begonnen Alfred Bos, Victor Bakhuis en Eric van den Bogaard de DJGuide, hun eerste gedrukte wegwijzer in elektronisch muzikaal Nederland. Nu tien jaar later ligt er een breed platform dat naast dancemuziek zich ook richt op entertainment en lifestyle. De redactie van 3VOOR12/Amsterdam sprak met DJBroadcaster van het eerste uur Eric van den Bogaard.

Hoe is het eigenlijk allemaal begonnen?
“In eerste instantie hebben we drie edities van het blad DJGuide uitgegeven. Het eerste concept was eigenlijk niet meer dan ‘door dj’s, voor dj’s’, daar kwam een website bij en vervolgens werd het magazine gelanceerd. In 2005 vertrokken wij bij uitgeverij de Rebellenclub in Amersfoort om eigenhandig een doorstart te maken. De redactie werd gevoerd door een flinke lijst dj’s, met o.a. Melon en Nunos dos Santos die lange tijd verantwoordelijk waren voor het design, dat tegenwoordig door Maslow wordt verzorgd. Dit magazine groeide door de jaren heen uit tot het veel bredere product dat er tegenwoordig ligt.”

Waarom zijn jullie er zo veel bij gaan doen?

“Omdat we een gratis magazine zijn, financieren we het blad natuurlijk volledig uit advertentie-inkomsten. Iedereen weet dat de muziekindustrie de afgelopen jaren raken klappen heeft moeten incasseren, waardoor ook onze inkomsten uit die branche terugliepen. Toen we om ons heen keken, constateerden we dat de dance scene de afgelopen jaren steeds breder was geworden met meer herkenbare cultuurverschillen en lifestyles. Het was uiteindelijk niet moeilijk om in die aanverwante industrieën nieuwe sponsors te vinden. Bij de lezers sloot dat idee eigenlijk naadloos aan.”

Waar liggen jullie ambities voor de toekomst?
“We zijn in de afgelopen jaren een heel brede redactie geworden met een heel allround scala aan kanalen zoals de newsletter, podcast, radio, tv en iPhone-app. Dit alles was relatief makkelijk te integreren. Ondanks de ambitie en verschillende aanbiedingen om naar het buitenland te gaan met het blad is het er vooralsnog niet van gekomen. We willen zoiets serieus aanpakken en steken nu voorzichtig onze voelsprieten uit. Print zou op termijn een optie kunnen zijn, maar we zijn vooral bezig om te kijken of ons ‘product’ online potentie heeft om ook in het buitenland vaste grond onder de voeten te krijgen.”

Creatieven gezocht
Om de 50e editie van het blad te vervaardigen is DJBroadcast op zoek naar nieuw talent op het gebied van journalistiek, fotografie, illustratie, grafische vormgeving en styling die op 14 juli hun creativiteit los willen laten in TrouwAmsterdam.

De inhoud van DJB50 die in 24 uur wordt samengesteld is gebaseerd op de bekende disciplines binnen de wereld van DJBroadcast: muziek, lifestyle en art. Voor elke discipline zal een werkgroep worden gevormd onder begeleiding van een gelouterde professional. Deze teams krijgen na een korte briefing van 10:00 uur ’s ochtends tot 16:00 uur ’s middags de tijd om de 100 beschikbare pagina’s te vullen. Vervolgens gaat het designteam aan de gang om de pagina’s op te maken en het blad te prepareren voor de drukker, die de gedrukte exemplaren dezelfde nacht nog zal afleveren bij TrouwAmsterdam.

Wil je aan dit unieke project meewerken? Download dan het formulier. Je kan ook alleen naar het feest in TrouwAmsterdam.