Palio SuperSpeed Donkey in Franse én Nederlandse commercial

Demo-nummer That's What I'm Not in telefoon en mode reclame

Erik Zwennes ,

3VOOR12 Hollandse Nieuwe van de Maand Palio SuperSpeed Donkey gaat als een trein. Met enkel een demo-EP en zo’n vijf gespeelde shows kunnen de tieners nu al terug kijken op een geslaagde zomer. Het nummer That's What I'm Not is te horen in twee commercials, een Franse en een Nederlandse. En dat terwijl het nummer een demo is die live is ingespeeld.

Demo-nummer That's What I'm Not in telefoon en mode reclame

3VOOR12 Hollandse Nieuwe van de Maand Palio SuperSpeed Donkey gaat als een trein. Met enkel een demo-EP  en zo’n vijf gespeelde shows kunnen de tieners nu al terug kijken op een geslaagde zomer. Het nummer That's What I'm Not is te horen in twee commercials, een Franse en een Nederlandse. En dat terwijl het nummer een demo is die live is ingespeeld.

IRO Teaser from IRO on Vimeo.De track That's What I'm Not stond al op de 18e Hollandse Nieuwe sampler en is als onderdeel van de EP Wateramp op de Luisterpaal te horen. Een Frans reclamebureau stuitte op deze EP en vroeg de band om het nummer te mogen gebruiken in een sexy commercial voor modemerk IRO. Ook het Nederlandse jongerenmerk van KPN: Hi, heeft het nummer gelicenceerd voor hun nieuwe reclame. Deze draait sinds gisteren op de Nederlandse televisie.


Het nummer That's What I'm Not is nog steeds enkel in demo versie opgenomen. In enkele uren stond de gehele EP op band. Toch vonden beide merken het geen probleem deze versie te gebruiken. Wel is het nummer iets ‘opgepompt’. Over het bedrag dat de band voor de licenties kreeg, doen ze liever geen uitspraken. Wel zeggen ze dat het helpt bij de financiering van de opnames van hun debuutalbum. Hierover is verder nog niets bekend.