Nicolas Jaar laatste toevoeging Pitch line-up

Nieuw evenement met focus op live acts

3VOOR12 NL ,

Amsterdam is een festival rijker. Zaterdag 9 en 10 juli vindt in het Westerpark het nieuwe evenement Pitch plaats. In de Gashouder, het Transformatorhuis en de Westerunie zullen onder meer Flying Lotus, Crystal Fighters en The Gaslamp Killer optreden. Vandaag maakt de organisatie een aantal nieuwe namen bekend.

Nieuw evenement met focus op live acts

Update 1 juli 2011: Nicolas Jaar is de laatste toevoeging aan de line-up. Het tijdschema staat inmiddels ook online en is hier te vinden.

Update 10 mei 2011: De organisatie maakt een aantal nieuwe namen bekend, te weten Siriusmo, Cut Chemist, Budos Band, Little Dragon, Kakkmaddafakka, Rustie, Eskmo, Dekmantel Soundsystem, Cinnaman en Gomes. De volledige line-up vind je onderin het artikel.

Update 24 mei 2011
: Met de toevoeging van Selah Sue, Fool’s Gold, Rimer London, Mr. Sakitumi, Pitto “are closer”, Jorn Liefdeshuis, St. Propre en Awanto 3, The Subs, Sinden, DJ Koze en San Proper live, is het gehele programma, op een nog aan te kondigen special guest na, bekend.

Amsterdam is een festival rijker. Zaterdag 9 en 10 juli vindt in het Westerpark het nieuwe evenement Pitch plaats. In de Gashouder, het Transformatorhuis en de Westerunie zullen onder meer Flying Lotus, Crystal Fighters en The Gaslamp Killer optreden. Volgens organisator Mojo is er best behoefte aan nog een festival op de toch al volle agenda. Om zich te onderscheiden is gekozen voor een nadrukkelijke focus op live acts, liefst zelfs bands. “Het is een trend dat veel DJ's en producers niet meer alleen hun laptop gebruiken of alleen met platen of cd's draaien maar steeds vaker met een volledige band op het podium staan”, zegt Angelique Kramer van Mojo.

Volgens Mojo is Pitch een kleinschalig feestje dat bedoeld is voor liefhebbers van avontuurlijke elektronische muziek. Op het terrein kunnen zo’n 4.000 bezoekers terecht. Op zaterdag duurt het evenement van 13:00 tot 05:00 uur, op zondag gaat de deur al om 23:00 uur ’s avonds dicht. De podia zijn alle drie overdekt, maar bij mooi weer kunnen bezoekers wel terecht op het terras van de Westerliefde, naast de Gashouder.

Pitch flirt met het oude Drum Rhythm, vindt tegelijk plaats met North Sea Jazz, en min of meer in dezelfde periode dat normaal gesproken de Live @ Westerpark concertserie zou plaatsvinden. Deze week werd bekend dat die serie definitief niet doorgaat. “5 Days Off vond tot een aantal jaren geleden ook in juli plaats”, zegt Kramer. “Wij merkten dat er behoefte is aan een nieuw festival.” Opvallend genoeg verhuisde 5 Days Off naar maart, naar eigen zeggen om de concurrentie met grote zomerfestivals te ontlopen. Pitch heeft kennelijk van die concurrentie niet al te veel last, want het festival heeft een flink aantal bekende namen vast weten te leggen.

Line-up tot nu toe:

Zaterdag 9 juli
Crystal Fighters
Bugge Wesseltoft & Henrik Schwarz Duo
The Gaslamp Killer
Siriusmo
Chromeo
Buraka Som Sistema
Apparat Band
Budos Band
Rustie
Junior Boys
Jungle by Night
Joker
Floating Points
Dâm-Funk & Master Blazter
Palmbomen
Dekmantel Soundsystem
Cinnaman
Gomes
The Subs
Rimer London + Cata Pirata
Dj Koze
Sinden
San Proper live
St. Propre & Awanto 3
Mr. Sakitumi
Applescal
Jorn Liefdeshuis
Morphosis

Zondag 10 juli
Flying Lotus
Cut Chemist
The Gaslamp Killer
Jamie Woon
Little Dragon
Hudson Mohawke
Selah Sue
Kakkmaddafakka
Mount Kimbie
Tom Trago (live)
Dorian Concept
Eskmo
Yacht