Music Matrix betrekt muzyQ: WIN repetitietijd

Poppodium en huis voor repetitieruimten verhuist naar Oost

Tekst: Meindert Bussink ,

Music Matrix verhuist van het KNSM-eiland naar het Atlantisplein 1 in Oost. Hiermee neemt de onderneming van Jack Pisters intrek in het spraakmakende muziekmakerscentrum muzyQ waar hij al vertegenwoordigd was met zijn Dutch School of Popular Music.

Poppodium en huis voor repetitieruimten verhuist naar Oost

Music Matrix moest per 1 juni haar deuren sluiten op het KNSM-eiland en verhuist nu naar Oost. Hiermee neemt de onderneming van Jack Pisters intrek in het spraakmakende muziekmakerscentrum muzyQ waar hij al was vertegenwoordigd met zijn Dutch School of Popular Music.

Op deze nieuwe locatie is de Music Matrix beter bereikbaar (dichtbij treinstation Muiderpoort) en zijn er mogelijkheden tot verdere uitbreiding. In de afgelopen maanden zijn de nieuwe repetitieruimten met de kenmerkende vintage versterkers ingericht en is de zaal van een eigen bar en podium voorzien.

Music Matrix nodigt iedereeen komende vrijdag uit om kennis te komen maken. De opening start om vijf uur met een borrel voor genodigden en rond acht uur wordt het nieuwe Music Matrix-tijdperk ingeluid met optredens van bands die in de afgelopen jaren al regelmatig over de vloer kwamen zoals Yori Swart, Chris Kok, A Polaroid View, The Fudge en Jolene Grunberg.Tijdens deze avond demonstreren de artiesten hoe de verschillende ruimtes optimaal en per stijl gebruikt kunnen worden.

De Music Matrix wil muziekdeskundigen bij elkaar te brengen en ruimten, faciliteiten en kennis toegankelijk te maken voor enthousiaste muziekbeoefenaars. Vandaar ook de steun voor het onlangs gestarte educatieproject Amsterdam Electric, waarbij 200 kinderen van 14 basisscholen kosteloos gitaarles krijgen door donaties van bedrijven en stichtingen.

Wil jij een gratis repetitie in Music Matrix winnen? Mail dan voor vrijdag Music Matrix naar pr@3voor12amsterdam.nl.

Opening Music Matrix, Atlantisplein 1, 25 november 2011. Aanvang: 20.00u. Toegang is gratis