Melkweg flirt met film op festival PLAY

Vierdaags festival deels samenwerking met IDFA

Tekst: Robbie van Zoggel ,

De Melkweg komt komend najaar met het nieuwe festival PLAY, dat in het teken staat van muziek en film in de meest brede zin. Daar waar 3VOOR12 en IDFA al enkele jaren samen muziekdocumentaires programmeren met de avond 3DOC12, focust de Melkweg zich 4 dagen op het internationale veld van fictie, documentaire, concertregistraties, korte films en muziekvideo’s.

Vierdaags festival deels samenwerking met IDFA

De Melkweg komt komend najaar met het nieuwe festival PLAY, dat in het teken staat van muziek en film in de meest brede zin. Daar waar 3VOOR12 en IDFA al enkele jaren samen de beste rockumentaries van het moment programmeren met de avond 3DOC12, focust de Melkweg zich 4 dagen op het internationale veld van fictie, documentaire, concertregistraties, korte films en muziekvideo’s.

Ook op PLAY is IDFA samenwerkingspartner en zal daarmee een bijdrage leveren aan de programmering. Het festival vind plaats van 17 tot en met 20 november en overlapt daarmee de eerste dagen van IDFA 2011. De muziekdocumentaires zijn daarom zowel in de Melkweg als op de festivallocaties van IDFA te zien.

Dat de Melkweg haar crossover-ambities met film niet onder stoelen of banken steekt toont het kunstenprogramma 5 Days ON tijdens de laatste editie van 5 Days Off aan. Een mooi experiment was |Cine|Sonic|, waarbij de filmscore van filmklassiekers door verschillende vooruitstrevende artiesten als Knalpot en Legowelt in een nieuw jasje worden gegoten. Of we dit soort onderdelen ook kunnen verwachten blijkt de komende maanden, als de hele programmering van PLAY bekend wordt gemaakt.