Magneet Festival en Pitch genomineerd voor European Festival Awards 2011

Winnaars worden bekend gemaakt tijdens ESNS12

Tekst: Anne Caroline Slump ,

Magneet Festival en Pitch zijn genomineerd voor de European Festival Awards 2011. In de categorie 'Kleine Festivals' mag Magneet Festival het opnemen tegen onder andere Tilburg's trots Incubate en de Extrema Outdoor versies in België en Noorwegen. Pitch is genomineerd als beste nieuwkomer. De winnaars zullen op 11 januari 2012 tijdens de openingsavond van Eurosonic Noorderslag bekend gemaakt worden.

Winnaars worden bekend gemaakt tijdens ESNS12

Magneet Festival en Pitch zijn genomineerd voor de European Festival Awards 2011. In de categorie 'Kleine Festivals' mag Magneet Festival het opnemen tegen onder andere Tilburg's trots Incubate en de Extrema Outdoor versies in België en Noorwegen. Pitch is genomineerd als beste nieuwkomer. Ook hier is het Magneet Festival weer terug te vinden. De winnaars zullen op 11 januari 2012 tijdens de openingsavond van Eurosonic Noorderslag bekend gemaakt worden.  De European Festival Awards is een initatief in samenwerking met Eursonic Noorderslag en Yourope waar Europese festivalorganisatoren welverdiende erkenning kunnen krijgen van zowel de festivalganger als collegae uit de industrie. De winnaars zullen op 11 januari 2012 tijdens de openingsavond van Eurosonic Noorderslag bekend gemaakt worden.

Magneet Festival vond afgelopen augustus voor het eerst plaats.
Het initatief van geestesvader en kunstenaar Jesse Limmen is een voortvloeisel van de Magneet Bar die een aantal jaren op rij op Lowlands heeft gestaan en is het eerste crowdsourced festival in Nederland. De programmering van het festival is mede samengesteld door bezoekers te laten stemmen op zelf ingediende initiatieven van artiesten, bandjes, kunstenaars en creatievelingen.

Afgelopen juli vond Pitch voor de eerste keer plaats in Cultuurpark Westergasterrein.Het festival is een van de meest vernieuwende festivals op dit moment waar de elektronische live acts centraal staan. De organisatie wist namen als Apparat Band, Chrystal Fighters, Mount Kimbie, The Gaslamp Killer, Hudson Mohawke, Siriusmo, Flying Lotus, Palmbomen, Jamie Woon en Little Dragon in één weekend te programmeren.
3VOOR12/Amsterdam sprak vlak voor de aftrap van de eerste editie nog met Mojo's marketingmanager Bente Bollmann en programmeur Maurice Spijker over de ambitie en de toekomst van het festival.

3VOOR12/ Amsterdam volgde Magneet Festival op de voet. Bekijk hier het dossier. 3VOOR12NL deed uitgebreid verslag van Ptich. Bekijk hier en hier de verslagen van beide dagen.