Jayh brengt nieuwe EP ‘JayhJawson’ uit

Rappende alter ego even naar de achtergrond

Tekst: Erik Zwennes 3VOOR12 NL ,

“Alles komt net van de mastering,” vertelt de trotse Amsterdamse zanger Jayh. Deze week verschijnt zijn nieuwe single Gek samen met de 3VOOR12AWARD genomineerde rapper Kleine Viezerik. Gek komt op de nieuwe EP getiteld ‘JayhJawson’ die half augustus via Top Notch verschijnt.

Rappende alter ego even naar de achtergrond

“Alles komt net van de mastering,” vertelt de trotse Amsterdamse zanger Jayh. Deze week verschijnt zijn nieuwe single Gek samen met de 3VOOR12AWARD genomineerde rapper Kleine Viezerik. Het nummer is de soundtrack van de film De President die vanaf half september in de bioscopen draait. Gek komt op de nieuwe EP getiteld ‘JayhJawson’ die half augustus via Top Notch verschijnt.

De EP ligt al een jaar op de plank. Jayh legt uit dat het label er niet uit kwam met een aantal van zijn producers. “Daarnaast was ik zelf even geen prioriteit voor Top Notch, heb ik het idee.” De zanger erkent dat de clubhit Fock Wachten met Adje en Reverse uit 2010 een reactie was op deze impasse. “Het is als artiest gewoon frustrerend wanneer je door technische zaken je publiek niet kan laten horen waar je allemaal mee bezig bent. Ik wist niet waar ik op wachtte. Ik ben dan ook heel blij dat de plaat nu alsnog uitkomt.” Op de EP komen producties van Reverse, Delivio Reavon, Silent Man en 7 Allstars

Jayh is op zijn nieuwste EP weer de r&b zanger zoals hij bekend werd. “Er staat maar één verse van mij op. Ik ben en blijf in de basis een songwriter.” Zijn rappende alter ego Jawson is even naar de achtergrond. Al is dat niet voor lang. Na de video van Gek, die veel filmbeelden van De President zal bevatten en de release van de EP, verschijnt een video met Adje en Reverse bij het nieuwe nummer Nieuwe Shit. “Die clip wordt echt gruwelijk. De liefhebbers van bangers krijgen zo ook weer iets nieuws.” Nieuwe Shit is geregisseerd en geproduceerd door Giancarlo Sanchez en Sytse Kuilman.

Na de release van de EP wil Jayh met zijn band gaan toeren. Daarnaast staat een middelbare school-tour gepland.