Film It Yourself filmt Guus Meeuwis

FIY slaat zijn vleugels uit

Atze de Vrieze ,

Film It Yourself gaat mainstream, en Guus Meeuwis underground. Of eigenlijk undercover. De laatste maanden speelde hij regelmatig onder valse naam in doodnormale rockkroegen, zoals The Last Waterhole, vlakbij het Leidseplein in Amsterdam. Film It YourSelf was erbij en filmde Meeuwis nieuwe nummer Armen Open.

FIY slaat zijn vleugels uit

Bløf in Vera, Guus Meeuwis op 3VOOR12, waar gaat het heen met deze wereld? Jazeker, Film It Yourself (FIY), het project dat twee jaar geleden begon bij 3VOOR12, slaat zijn vleugels uit. Het idee achter het concept is eigenlijk simpel: heel veel mensen filmen met hun telefoon bij concerten. Niet altijd de beste kwaliteit, maar wel je eigen materiaal, en misschien wel het enige materiaal dat er is. Film It YourSelf voegt al die beelden bij elkaar, zet er goed geluid onder, en brengt zo een unieke registratie van het concert.

Een tijd lang hebben Ron van der Sterren en zijn team alleen maar typische 3VOOR12 concerten gefilmd: Kyteman's Hiphop Orkest op Pinkpop, Health op Lowlands, Fresku op Metropolis, Blaudzun in Doornroosje, en ga zo maar door. De laatste tijd zoekt Film It Yourself de breedte op en is het niet meer exclusief aan 3VOOR12 verbonden. Heb je een voorstel en minimaal tien medestanders, dan wordt er serieus over nagedacht. Uiteindelijk moet natuurlijk bij een concept als FIY het publiek aan de touwtjes trekken.

Enter Guus Meeuwis. De zanger van het Nederlandse lied wilde graag dat FIY een van zijn shows filmde. Op hetzelfde moment dat Film It Yourself een beetje mainstream gaat, gaat Guus Meeuwis underground. Of eigenlijk undercover. De laatste maanden speelde hij regelmatig onder valse naam in doodnormale rockkroegen, zoals The Last Waterhole, vlakbij het Leidseplein in Amsterdam. Film It YourSelf was erbij en filmde Meeuwis nieuwe liedje Armen Open.

Meer info vind je op de website van Film It YourSelf. Daar kun je de filmpjes ook full screen bekijken.