Eerste namen Magneet Festival bekend

zZz, Anatopia, The New YX, The Fudge bevestigd

Tekst: Robbie van Zoggel ,

Magneet Festival, het zelfbenoemde Burning Man van Nederland, krijgt meer en meer vorm. Het participerende concept krijgt al veel initiatieven binnen op hun site en inmiddels is er een deel van de eigen programmering bekend: Jungle by Night, The Deaf, Kernkoppen, zZz, The Fudge, Nacho Patrol, Il Genio, The Parents, The New YX, BCUC en Mulat.

zZz, Anatopia, The New YX, The Fudge bevestigd

Magneet Festival, het zelfbenoemde Burning Man van Nederland, krijgt meer en meer vorm. Het participerende concept krijgt al veel initiatieven binnen op hun site en inmiddels is er een deel van de eigen programmering bekend gemaakt. Op de zandvlakte van de Oostpunt in Amsterdam Oost staan ondermeer Jungle by Night, The Deaf, Kernkoppen, zZz, The Fudge, Nacho Patrol, Il Genio, The Parents, The New YX, BCUC en Mulat.

Het festival, een samenwerking van geestesvader Jesse Limmen, mede-initiator Isis van der Wel van Stichting Nachtburgemeester en stadsdeel Oost, trapt vrijdag 19 augustus de eigen programmering af met de Amsterdamse orgelrockers zZz. In hetzelfde weekend als Lowlands dus, daar waar Magneet Festival de afgelopen 5 jaar zo succesvol werd, maar die afwezigheid wordt ruimschoots gecompenseerd met 3 weken creatieve vrijheid op Amsterdamse bodem.

Het Magneet Festival 2011 vindt plaats van 19 augustus tot 11 september. Doordeweeks is het festivalterrein gratis toegankelijk. De kaartverkoop is reeds gestart. Er zijn nog enkele earlybird tickets verkrijgbaar. In plaats van 75,- euro voor een weekendkaart met camping betaalt de Early Bird nu slechts 50,- euro.