Awakenings viert oud & nieuw én 1 januari

Rocco Veenboer: “Trend waait over uit zuid-Europa”

Atze de Vrieze ,

Dance-organisator Monumental gaat een drukke jaarwisseling tegemoet. Eerder al waren Awakenings in de Maassilo in Rotterdam en Amsterdam United in de Gashouder in Amsterdam tijdens oud en nieuw aangekondigd, nu komt daar nog eenevenement bij, op 1 januari.

Rocco Veenboer: “Trend waait over uit zuid-Europa”

Dance-organisator Monumental gaat een drukke jaarwisseling tegemoet. Eerder al waren Awakenings in de Maassilo in Rotterdam en Amsterdam United in de Gashouder in Amsterdam tijdens oud en nieuw aangekondigd, nu komt daar nog eenevenement bij, op 1 januari. Het is voor het eerst dat het technofeest op de eerste dag van het jaar georganiseerd wordt. “Je ziet het de laatste jaren steeds meer in Amsterdam”, zegt Rocco Veenboer van Monumental. “1 januari is voor velen een ideale dag om te feesten.”

Volgens Veenboer komt de trend overwaaien uit de knoflooklanden. “In Spanje en Italië zie je het al heel lang. Oud en nieuw wordt daar gezien als een feest dat je in huislijke kring viert, 1 januari om uit te gaan. Veel mensen zullen op 2 januari moeten werken. Daarom beginnen we vroeg, al om 16:00 uur. Je kunt met goed fatsoen om 00:00 uur naar huis, maar je kunt ook blijven tot 04:00 uur.” Op de line-up van de nieuwjaarseditie staan onder meer Adam Beyer, Ben Sims en Karotte. Een extra feest in de Gashouder is ook praktisch voor de organisator, aangezien de Gashouder optuigen voor een enkele avond eigenlijk te duur is. “Nu hebben we Amsterdam United, vorig jaar hebben we qua productie samen gewerkt met Manifesto, waar we ook een aandeel in hadden.”

De line-up van Amsterdam United, een dag eerder, is vandaag bekend gemaakt. Zoals de naam doet vermoeden staan die avond alleen Amsterdammers in de Gashouder, waaronder Dekmantel Soundsystem, Joris Voorn en Dave Clarke.

Line-up Amsterdam United:

20:00 – 21:45 Dekmantel Soundsystem
21:45 – 22:30 Onno Live
22:30 – 23:15 Rauwkost Live
23:15 – 00:00 Makam Live
00:00 – 01:30 Joris Voorn
01:30 – 03:00 2000 And One & Madskilz
03:00 – 04:30 Michel de Hey & Steve Rachmad 
04:30 – 06:00 Dave Clarke