AT5 krijgt muzikale steun

Amsterdamse -Wie is er niet groot mee geworden- talentenzender laat zich niet klein maken

Tekst: Armande Harmsen en Robbie van Zoggel ,

De Amsterdamse zender AT5 wordt gesteund met Vrienden van AT5, een spontaan initatief van een groep symphatisanten. Onder de noemer Krijg Nou Wat! probeert men het einde tegen te gaan. De Amsterdamse rapper Double X is ook vriend van de zender en geeft muzikale steun met een 'bewogen' videoclip.

Amsterdamse -Wie is er niet groot mee geworden- talentenzender laat zich niet klein maken

Wie is er niet groot mee geworden?

De Amsterdamse politiek dreigt de zender uit de lucht te halen omdat het zichzelf al jaren niet kan bedruipen. Als reactie hierop is een groepje Amsterdammers de actie Vrienden van AT5 gestart. Onafhankelijk van de directie van de tv-zender hebben ze het initiatief genomen om op deze manier de zender te redden. Onder de noemer Krijg Nou Wat! geven inmiddels bijna 20.000 vrienden AT5 een steuntje in de rug om de gemeenteraad duidelijk te maken dat deze bekende talentenzender niet mag verdwijnen.

Sinds de start op 1 april 1992 hebben vele inmiddels bekende journalisten (Matthijs van Nieuwkerk, Debby Petter, Rik van de Westelaken, Sacha de Boer, Ton van Royen, Mieke van der Weij) een rol gespeeld in de ontwikkeling van de zender. Op 15 juni aanstaande start de besluitvorming over AT5 in de gemeenteraad en kan er zomaar eens een einde komen aan bijna 20 jaar televisie in en over de hoofdstad.

Nieuwsuitzending AT5 uit 1992 met een item over Herman Brood (4:33-6:15):
Op de site van vrienden van AT5 vertelt initiatiefnemer Doede Jaarsma: "Het is echt de bedoeling dat we tienduizenden leden gaan werven. Lid worden kost helemaal niets." Burgemeester Eberhard van der Laan was de eerste vriend van AT5 en via de vrienden-site kan iedereen bijdragen aan de actie voor het voortbestaan van de lokale zender.

"Denk aan de kinderen die zijn opgevoed met AT5..."

Opkomende hiphopartiest Double X levert een muzikale bijdrage aan de actie. De uit Amsterdam-Noord afkomstige rapper heeft al wat talentenjachten afgelopen zoals Geen Daden maar Woorden en The Battle of Amsterdam en tekende in 2007 bij management/producers  Walboomers.

Samen met producers Clockworkerz nam de rapper eind mei speciaal voor de AT5 actie het nummer Iedereen Heeft Wat Met AT5 op.

Het recordlabel, producersteam en studio van de Clockworkerz brachten begin dit jaar hun eerste nummer uit, genaamd Waye. Dit nummer werd eerst in Suriname uitgebracht, maar het team wil Nederland ook laten meegenieten van de bubbling-getinte hiphopbeats. Double X en Clockworkerz zijn artiesten om dus naar uit te kijken de komende tijd. Hun steungebaar is in ieder geval van onsterfelijke waarde.