Amsterdam Songwriters Guild covert...het Amsterdam Songwriters Guild!

De ASG Cover Challenge, het online event met een keur aan talentvolle artiesten

Tekst: Jannie Post ,

Terwijl de regen met bakken uit de hemel komt, hebben de leden van het Amsterdam Songwriters Guild een goede reden om zich deze juli in de studio op te sluiten: de ASG Cover Challenge. De leden van het singer-songwriter netwerk coveren deze maand niemand anders dan elkaar.

De ASG Cover Challenge, het online event met een keur aan talentvolle artiesten

De zomer laat zich in Nederland van zijn slechtste kant zien. Waar je bij grote festivals tot je enkels in de blubber staat, biedt het Amsterdam Songwriters Guild je de mogelijkheid om hun eigen event vanuit je warme stoel te beleven. De maand juli staat bij het ASG namelijk in het teken van de ASG Cover Challenge. Gestart als Facebookevent, opgestart door Max Vanremmerden, heeft het event inmiddels ook een eigen blog waar de ingestuurde covers te vinden zijn. De maand is nog maar halverwege en inmiddels staan er al vele bijzondere covers online. Zo maakte Leine een prachtige cover van You Sure Lost A Lot Of Weight van Case Mayfield, coverde Rufus Kain het nummer Boris van Lucky fonz lll en Eoghan O'Sullivan doet Close Encounters van Lake Montgomery. 

Nog tot 29 juli kunnen de artiesten hun covers posten dus hou het facebookevent in de gaten of luister de inzendingen terug op het blog.