Amanda Palmer gearresteerd in Amsterdam

Zangeres gaf gratis concert bij monument op de Dam

Atze de Vrieze ,

Amanda Palmer gaf vanavond een gratis optreden op een van de meest karakteristieke locaties van Amsterdam: bij het monument op de Dam. Het optreden werd onderbroken door de politie, die haar zelfs inrekende.

Zangeres gaf gratis concert bij monument op de Dam

Amanda Palmer is vanavond gearresteerd in Amsterdam. De zangeres, ook bekend van de groep Dresden Dolls, gaf om 18:00 uur een gratis guerrila-optreden op een van de meest karakteristieke locaties van Amsterdam: bij het monument op de Dam. Het optreden werd onderbroken door de politie, die haar zelfs inrekende.

Een ooggetuige plaatste een filmpje op YouTube met daarbij een korte toelichting: "Na ongeveer twintig minuten vroeg een aantal agenten haar zich te verplaatsen, omdat het niet toegestaan is bij het oorlogsmonument op te treden. Fair enough, zou je zeggen, maar voordat ze actie kon ondernemen, kwam er nog een aantal geuniformeerde agenten die haar en een assistent in een busje afvoerden." Een andere ooggetuige, twitteraar Bram Verbree, maakte een foto van de arrestatie.

De zangeres kondigde haar optreden van tevoren aan via Twitter. Ze was zich kennelijk bewust van het feit dat ze de grenzen van de wet opzocht, want ze twitterde ook: "On my way. everybody avoid the cops and the royal families and head towards the monument. #amsterdamninja." Fileunder maakt deze foto van Amanda Palmer op de Dam voor het optreden onderbroken werd.

De zangeres is inmiddels alweer vrijgelaten. Voor donderdag staat nog een 'ninjagig' gepland in Nederland. Dit keer op een iets minder beladen plaats, galerie Ks21 in Utrecht.

Update 12-05: Amanda Palmer zoekt een nieuwe locatie. Galerie Ks21 is te klein.

Update 12-05: Nieuwe locatie gevonden, de Spiegelbar in Tivoli.