Aanvraag werkvisum Go Back To The Zoo afgewezen

Doorgang van showcases op South By Southwest onzeker

Jochem Boom ,

De Nederlandse zegentocht van Go Back To The Zoo is voor de vier jongens uit Amsterdam niet genoeg. De band reist deze maand af naar het Amerikaanse showcase festival South By Southwest in Austin, Texas. Teminste, als de band voor die tijd nog een visum geregeld kan krijgen. De eerste aanvraag is namelijk afgewezen.

Doorgang van showcases op South By Southwest onzeker

De Nederlandse zegetocht van Go Back To The Zoo is voor de vier jongens uit Amsterdam niet genoeg. De band reist deze maand af naar het Amerikaanse showcase festival SXSW in Austin, Texas. Teminste, als de band voor die tijd nog een visum geregeld kan krijgen. De eerste visumaanvraag is namelijk afgewezen.

Volgens manager Remy Meijer betekent deze tegenslag nog niet dat de drie geplande shows op het festival niet doorgaan. “De Amerikaanse immigratiedienst is streng en heeft van alle aanvragen van bands die tijdens deze week in Austin spelen onze aanvraag uit de grote stapel gepikt voor een strengere controle. We moeten nu extra bewijsstukken opsturen om te laten zien dat we echt een band zijn en naar Amerika komen om op het festival te spelen. We zijn nu druk bezig om het alsnog voor elkaar te krijgen.”

Door de problemen met het visum voor Amerika komen ook de geplande shows in Canada op losse schroeven te staan. “Het is nog even afwachten wat er met die shows gaat gebeuren. Maandag hebben we een afspraak op het Amerikaanse consulaat. Daar krijgen we te horen of we een visum krijgen, en voor hoeveel dagen precies. Of de shows in Canada doorgaan hangt daar vanaf.”

Als het uiteindelijk echt niet doorgaat is dat een gemiste kans, maar daar is Meijer ontspannen over. “Als we echt niet kunnen gaan is dat heel erg jammer, maar er zijn nog genoeg andere showcase festivals waar we ook kunnen spelen. En voor onze internationale plannen is het niet zo erg, omdat onze focus nu sowieso vooral op Europa ligt.”