Tim Knol kiest Steve Earle en Kevn Kinney

"Het concert van Steve Earle rockte enorm de pan uit."

Rianne Lachmeijer ,

Singer-songwriter Tim Knol loopt nog niet zo lang rond in de muziekwereld, maar ondanks dat heeft hij een imposante lijst muziekhelden opgebouwd. Bob Dylan en Moby Grape zijn grote voorbeelden, maar voor onze oren heeft hij een andere selectie gemaakt. Vervang het woord fiets door gitaar en het spreekwoord op een oude fiets moet je het leren staat op het lijf geschreven van deze jonge muzikant. In zijn lijstje staan een paar rijpe rockers die nooit verstoffen. Een goede reden om de tips van Tim een plek te geven in deze rubriek.

Steve Earle
Het concert dat mij het beste bij zal blijven, was de eerste keer dat ik Steve Earle zag. Deze langharige Amerikaanse rocker maakte een enorme indruk. Hij begon als songwriter, voor onder andere Johnny Cash, Willie Nelson en The Pretenders, dus hij zat al een tijdje in de muziek voordat hij met zijn eigen liedjes ging optreden. Een heel goede keus van hem! Het concert was in Paradiso. Ik was nog jong en kwam er nog niet heel vaak. Het was dus een van de eerste keren dat ik naar een optreden ging en gelijk bingo. Wat was dat een geweldige show! Het rockte enorm de pan uit. Daarna heb ik Steve Earle nog vaak gezien, maar hij was nooit meer goed als toen. Die eerste keer in Paradiso was legendarisch en niet te evenaren.

Pavement
Stiekem is er niet een, maar zijn er twee albums die door iedereen een keer beluisterd moeten worden. Het eerste is Crooked Rain Crooked Rain van indierockband Pavement. Ik ben een paar jaar terug nog naar een optreden geweest. Het was echt super gaaf!

Gram Parson
Het andere album dat ik echt onmisbaar vind voor elke muziekliefhebber is G.P. van Gram Parsons, Amerikaanse countryrock van de zuiverste soort. Dit is een van de beste pop albums ooit gemaakt. Soms wordt ik vergeleken met Gram Parsons, wat ik dus totaal geen belediging vind! Wie vaker naar mijn optredens is geweest zal de naam bekend in de oren klinken, want ik speel wel eens een liedje van hem.

Kevn Kinney
Ik zou graag Kevn Kinney, een van mijn helden, aan iedereen voor willen stellen. Muziekliefhebbers kennen hem van zijn band drivin´ n´ cryin´. De band komt uit de Verenigde Staten en maakt Soutern Rock. Ik volg de frontman Kevn Kinney al een hele tijd en heb hem goed leren kennen. Zo goed zelfs dat ik vorig jaar met hem heb getourd in Amerika. Afgelopen lente tourde ik met hem door Nederland. Het was super spannend, maar ook heel vet! Het is onwerkelijk om met een van je idolen op het podium te staan, daarom was ik dus wel een klein beetje zenuwachtig, maar het was echt geweldig

Tim Knol live
:
donderdag 30 januari Griffioen - Amstelveen
donderdag 13 februari Schouwburg Almere - Almere
zondag 16 maart De Kleine Komedie - Amsterdam
maandag 17 maart De Kleine Komedie - Amsterdam