Kensington kiest The Shins, Sufjan Stevens, Tame Impala en Alt-J

"Iedereen heeft een eigen soundtrack voor zijn leven: voor mij is dat Nevermind van Nirvana"

Rianne Lachmeijer ,

Eloi Youssef is zanger en gitarist van Kensington. Hij houdt ervan als een album hem wakker schudt en inspireert. Deze week deelt de muzikant de soundtrack van zijn leven met ons. Kensington is komende maanden o.a. nog te zien in De Westergasfabriek en de voorverkoop van hun concert in Paradiso in oktober is al gestart.

The Shins, Lowlands 2007
Het meest magische concert dat ik heb meegemaakt was van The Shins op Lowlands in 2007. Dat was toen een van mijn lievelingsbands. Zij stonden bovenaan mijn lijstje van artiesten die ik ontzettend graag live wilde zien.

Vanaf de eerste noten van set-opener Sleeping Lessons stond ik daar met kippenvel. Toen daarna de rest van de band inviel en de gigantische backdrop naar beneden viel kreeg ik even tranen in mijn ogen. Dit is tot op heden de enige keer geweest dat ik met tranen in mijn ogen bij een concert stond. Magisch. Dit concert zal ik, mede daarom, nooit meer vergeten.

Michigan (Sufjan Stevens)
Iedereen heeft een eigen soundtrack voor zijn leven. Voor mij is dat Nevermind van Nirvana.

Het was de belangrijkste plaat van mijn jeugd, maar daar moet ik bij een Frans Bauer fan niet mee aankomen. Je moet iets aan muziek hebben, dat is het belangrijkst. Dat is uiteraard voor iedereen anders. Als iemand me vraagt of ik nog mooie muziek voor ze heb, stuur ik altijd dezelfde artiest: Sufjan Stevens. Vooral de nummers die hij maakte voordat hij de elektronische kant op ging raad ik aan. Op de albums Michigan en Illinois staan een paar wonderschone nummers, zoals Holland en Casimir Pulaski Day.

Tame Impala & Alt-J
De laatste tijd heb ik vervelend weinig nieuwe artiesten ontdekt. Hoe drukker ik het met mijn eigen muziek heb, hoe minder tijd ik heb om mezelf weer te laten inspireren door nieuwe frisse bandjes. Dat vind ik erg jammer, want ik kan heel blij worden van een album dat me ineens wakker schudt en inspireert. De laatste keer dat ik dat had was bij Alt-J, omdat ze in een tijd waarin alles al een keer gedaan is toch zeer vernieuwend zijn. Ze weten echt een eigen sound neer te zetten. Daarvoor had ik dat bij Tame Impala, omdat ze een jaren 60 en 70 sound zo vakkundig nieuw leven in hebben geblazen. Maar beide bands hebben geen voorstelrondje meer nodig tegenwoordig.

Kensington is binnenkort te zien in:
►De Westergasfabriek (3fm Awards, donderdag 18 april
Oranjefeest Pijnacker, zaterdag 27 april
Life I live Festival, Den Haag, maandag 29 april
Forever Young Festival, Grootebroek, zaterdag 25 mei
Paradiso, donderdag 10 oktober, 20:30