Cedric Muyres kiest Daft Punk, I Am Oak en Anamanaguchi

"Het concert van Daft Punk was zo ontzettend next level: iedere tien minuten viel mijn mond opnieuw open"

Rianne Lachmeijer ,

Cedric Muyres is de oprichter van indie-platenlabel Snowstar Records. Hij maakte in 2003 van zijn hobby zijn werk en wil de muzikale hoogstandjes die hij binnenhaalt het liefst met zo veel mogelijk mensen delen. Inmiddels bestaat zijn label tien jaar, een goed moment dus om de ervaren muziekliefhebber Cedric Muyres te vragen naar zijn meest geliefde plaat, optreden en band.

Daft Punk, Pukkelpop 2006 en I am Oak, Rome 2012
Een van de beste concerten die ik ooit gezien heb is Daft Punk in 2006 op Pukkelpop. Dat was zo ontzettend next level: iedere tien minuten viel mijn mond opnieuw open. Deze ervaring is moeilijk te overtreffen, dus was ik heel benieuwd naar het nieuwe album.

Verder zullen speciale shows van de bands waar ik mee werk me altijd bij blijven. Zo vond ik I Am Oak in een uitverkocht theater in Rome vorig jaar februari heel bijzonder. Het was in Monti, een erg leuke buurt vlakbij het Colosseum, in een mooi klein theatertje. Ik hou ontzettend van deze stad en de show was ook nog eens helemaal uitverkocht.

Snowstar Records Compilation
Ik zou natuurlijk alles wat Snowstar Records releaset kunnen kiezen als beste album, maar om dat te voorkomen kies ik Snowstar 10 Year Anniversary Compilation.Het is een verzamelaar om te vieren dat het label 10 jaar bestaat en er nog steeds mooie releases op uitkomen die zwaar de moeite waard zijn.

Op het album staan negen niet eerder uitgebrachte tracks van onze artiesten, plus de nieuwste aanwinst Town of Saints. Ik vind elke track geweldig. Een van de hoogtepunten is absoluut de gitaarsolo die Thijs (red. I am Oak) heeft ingespeeld op de track van The Subhuman. Ik vind het album echt te gek geworden. En het mooiste is... hij is gratis te downloaden!

Anamanaguchi
Anamanaguchi was in april voor het eerst in Nederland (Melkweg en Ekko). Het is een compleet gestoorde band uit New York die behalve een drummer, bassist en twee gitaristen, een NES gebruiken voor hysterische, maar super-catchy 8bit-melodieën.

Daarnaast is Hiss Golden Messenger erg mooi. Daar luister ik momenteel heel veel naar. Dit is een amerikana/folk-duo uit North Carolina en New York. Aan de ene kant is het volkomen onterecht hoe weinig mensen deze muziek kennen, aan de andere kant vind ik het ergens ook wel weer mooi dat ik erg mijn best heb moeten doen om hun cd's te kunnen kopen.