Yori kiest Hannigan, Bertolf & Fink

"Boven jullie stuk stond dat ik veel geleerd heb van Frans Bauer. Dat is echt onzin."

Mark Bink ,

Naast al het nieuws en achtergronden over de bands, podia en festivals die 3voor12amsterdam er toe vindt doen, vragen wij in deze nieuwe rubriek de artiesten, podia en festivals zelf naar hun keuze voor de komende weken. Welke artiest treedt binnenkort op in Amsterdam en staat eigenlijk op het verlanglijstje van de industrie zelf? In deze eerste aflevering van "De keuze van...": Yori Swart, die vrijdag in Paradiso optreedt.

Wat is je tip uit het aanbod van de komende weken?
“De eerste die me te binnen schiet is Lisa Hannigan. Zij treedt 22 april op in Paradiso. Ik volg haar al een tijd en ik vind haar een geweldige zangeres. Haar muziek past wel in mijn straatje, ze prikkelt me muzikaal gezien. Wie ik ook graag wil zien is Bertolf, 27 april in Paradiso. Ik ken zijn muziek nog niet zo goed, maar ik ben erg onder de indruk van wat ik tot nu toe heb gehoord. Het is duidelijk dat hij heel veel zorg aan zijn nummers besteedt. En dan is er natuurlijk nog Fink, 29 april in het Concertgebouw. Ik hoop dat ik nog een kaartje kan krijgen!”

Zou je een samenwerking met een van hen zien zitten?
“Dat lijkt me fantastisch! En ook een beetje eng… zeker met een grote naam als Fink. Maar eerst wil ik ze graag een keer live meemaken, om te zien of ze zo goed zijn als ik verwacht.”

Waar kijk je muzikaal gezien het meest naar uit de komende maanden?
“Op 8 april begint mijn clubtour in Rotown. Op dit moment doe ik verschillende voorprogramma’s en dat vind ik te gek, maar een eigen tour is natuurlijk nog veel spannender. Naast de optredens die ik nu geef, ben ik me hier flink op aan het voorbereiden, vooral door veel te repeteren.”

Welk misverstand over jou zou je graag de wereld uit helpen?
“Boven een stuk op jullie site naar aanleiding van een interview stond dat ik veel geleerd heb van Frans Bauer. Dat is echt onzin. Ik heb hem een paar keer ontmoet, omdat hij in de studio onder mij aan het opnemen was. Het is een heel aardige man en ik respecteer hem als zanger, maar het is niet zo dat ik muzikaal iets van hem geleerd heb.”