Makkie kiest Nebulon Crew

"Maar voor inspiratie luister ik naar Adele"

Mark Bink ,

Naast al het nieuws over bands, podia en festivals, vraagt 3voor12amsterdam in deze nieuwe rubriek de artiesten zelf naar hun keuze voor de komende weken. Welke artiest treedt binnenkort op in Amsterdam en staat eigenlijk op het verlanglijstje van de industrie zelf? In deze aflevering van "De keuze van...": Makkie, die komende vrijdag met KrankJoram een nieuwe EP uitbrengt.

Wat is je tip uit het aanbod van de komende tijd?

"Ik hou zeker de Nebulon Crew in de gaten, met gasten als Noiz Boiz, Skinto, D-Lipps en Zwart Licht. Ze komen ook op Appelsap, 22 juli. Ze staan muzikaal gezien dicht bij me. Ik wil ze steunen, omdat we goede vrienden zijn. Als ze iets nieuws uitbrengen wil ik het horen, maar het is niet zo dat ik ze ga checken om zelf nieuwe ideeën te krijgen. Thuis luister ik naar hele andere dingen, zoals Adele. Daar krijg ik inspiratie van voor mijn eigen tracks, juist omdat het heel anders is dan wat ik zelf doe."

Je hebt al samengewerkt met de Nebulon Crew. Kunnen we daar meer van verwachten?

"Zeker. Ik ga vooral veel om met Skinto. Hij brengt verschillende mixtapes uit onder de naam 'Follow Me Or Die'. We zijn nu samen bezig met zijn volgende mixtape."

Aanstaande vrijdag is de release van je EP met KrankJoram. Ben je er trots op?

"We hebben er hard aan gewerkt en ik ben er zeker trots op. Ik ben heel benieuwd hoe mensen erop gaan reageren. Natuurlijk hoop ik dat Kees de Koning de volgende dag belt om ons te tekenen, maar het is gewoon afwachten wat er gebeurt. Ik heb wel het gevoel dat ik muzikaal ben gegroeid. Ik kan me beter inleven in een beat dan vroeger. Ik zie duidelijker voor me wat ik ermee wil."

Een opvallend nummer op jullie EP is 'Het Verhaal'. Je vertelt hierin dat je een meisje zwanger hebt gemaakt. Is het een persoonlijk verhaal?

"Een deel van het verhaal achter deze track is persoonlijk, maar ik bedacht me dat iedereen de tekst zou horen en dat voelde niet goed. Toen heb ik het einde erbij verzonnen. Ik ben dus geen vader!"

Waar kijk je muzikaal gezien naar uit de komende maanden?

"Joram en ik zijn nu bezig met een mixtape onder de naam 'Dukebox'. We weten nog niet wanneer het klaar is, maar ik kijk ernaar uit om die te presenteren."

Welk misverstand over jou zou je graag de wereld uit helpen?

"Volgens mij bestaan er geen misverstanden over me, maar ik wil dat mensen weten dat we alles zelf doen. Er is geen producer die het afmixt. We doen alles thuis, in onze eigen studio's. Bij mij de vocals en bij Joram de beats."