Goblin Habits kiest MC Complex

"Ik heb geen lont, ik knal gewoon"

Mark Bink ,

Naast al het nieuws over bands, podia en festivals, vraagt 3voor12/Amsterdam in deze rubriek artiesten zelf naar hun keuze voor de komende weken. Llewellyn Heijman en Gisele Dos Reis Simao vormen samen Goblin Habits. Zij hebben een bijzondere chemie. Llewellyn is de man achter de muziek en Gisele zorgt voor het grootste gedeelte van de teksten. Tijd voor een gesprek.

Wat is je tip uit het aanbod van de komende weken?
Heijman: "Ik heb niet echt een artiest die ik wil tippen, maar ik wil wel graag aandacht vragen voor MC Complex. Hij is de host van 'Live On The Low' in de Winston. Dat is een open mic, elke dinsdagavond. Het is een van de weinige plekken in Amsterdam waar je als beginnende artiest kunt laten zien wat je in je hebt. Complex geeft je echt een kans."

Wanneer zijn jullie samen muziek gaan maken?
Dos Reis Simao: "We zijn pas vier maanden bezig samen. Toen ik zijn muziek voor het eerst hoorde werkte ik nog in een coffeeshop. Iemand had daar een EP van Llewellyn opgezet. Ik schreef al teksten en maakte Nederlandstalige hiphop, maar ik nam het niet serieus en ik verwachtte er verder niks van. Toen ik hoorde waar Llewellyn mee bezig was, wilde ik hem ontmoeten."
Heijman: "Ik vond haar muziek niet zo goed, maar de emotie die erin zat wel. Zij was voor mij als een ruwe diamant die geslepen en gepolijst moest worden. De eerste dag dat we samen waren, namen we meteen vijf tracks op. Ik ben verliefd op haar, want zij is de enige dame die me aankan. We vallen allebei op vrouwen, maar er is spanning tussen ons. Daar komt bij dat we allebei geen schoon verleden hebben. We staan beiden alleen op de wereld. De emotie die daarbij hoort, hoor je terug in onze muziek. Het is een mix van dubstep, hiphop en house. Het is puur en het is heftig."

Halen jullie inspiratie uit dat moeilijke verleden?
Heijman: "Onze teksten gaan vaak over seks, drugs en rock-'n-roll, maar de emotie in de muziek komt voort uit de negatieve dingen die we allebei hebben meegemaakt. Gisele kent haar ouders niet en ik heb drie jaar vastgezeten. Het werkt niet om die ellende weg te drukken, het moet eruit. Dat hoor je als je naar onze tracks luistert."

Wat zijn jullie muzikale plannen de komende tijd?
Dos Reis Simao: "We hopen veel shows te gaan geven. Er is nu ook interesse uit Duitsland."
Heijman: "Ik heb maandenlang bijna non stop in de studio gezeten en daar zijn twee EP's uitgekomen. De komende tijd raak ik geen knop meer aan en ga ik me volledig storten op de promotie."
Dos Reis Simao: "Je moet echt pushen om iets te bereiken."
Heijman: "Met lieve mailtjes kom je nergens. Naar mensen waar ik mee wil samenwerken schrijf ik gewoon: "Ik hou van je werkwijze, maar ik vind je muziek waardeloos. Ik doe dat veel beter." Dan worden ze boos, maar ze gaan wel naar je muziek luisteren. En als iemand helemaal niet reageert, word ik kwaad. Je moet weten: we maken eerlijke muziek. We dragen geen maskers!"
Dos Reis Simao: "Deze man heeft een kort lontje."
Heijman: "Ik heb geen lont, ik knal gewoon."