Marinus (A Balladeer) kiest voor Jay Brannan

"Iemand tippen die optreedt op dezelfde avond als ik, is misschien niet zo handig!"

Tekst: Mark Bink ,

Naast al het nieuws over bands, podia en festivals, vraagt 3voor12amsterdam in deze rubriek de artiesten zelf naar hun keuze voor de komende weken. Welke artiest treedt binnenkort op in Amsterdam en staat eigenlijk op het verlanglijstje van de industrie zelf? In deze aflevering van "De keuze van...": Marinus de Goederen, voorman van A Balladeer, op 19 mei te zien in de Melkweg.

Wat is je tip uit het aanbod van de komende tijd?

"Jay Brannan, een Amerikaanse singer-songwriter. Hij treedt 19 mei op in de Sugar Factory. Op dezelfde avond speel ik met Michiel Flamman van Solo in de Melkweg, dus dit is misschien niet zo'n handige tip, haha. Nee, ik meen het; hij is erg goed. Ik vind het heel knap hoe hij in zijn eentje met alleen een gitaar het publiek een hele avond weet te vermaken. Hij werkt bovendien op een onafhankelijke manier, zonder platenmaatschappij. Met A Balladeer hebben we twee keer zijn voorprogramma gedaan."

Treed je deze maand op met band of alleen met Michiel Flamman van Solo?

"Ik speel samen met Michiel Flamman, zonder band. Het is misschien een beetje verwarrend om dan onder de bandnaam op te treden, maar zo ga ik het vanaf nu doen en daar raken mensen vast wel aan gewend."

Heb je plannen om ook weer met de band te gaan optreden?

"De afgelopen tweeënhalf jaar heb ik veel in theaters gespeeld en dat vond ik heel prettig. Het publiek komt echt om naar je muziek te luisteren en er is ruimte om tussen de liedjes door verhalen te vertellen. De komende optredens met Michiel werken ook op die manier. Het gaat naast de liedjes om een terugblik op onze carrières tot nu toe. Maar ik moet zeggen dat het me ook heel leuk lijkt om weer met een band te gaan optreden. Ik ben bezig met het schrijven van nieuw materiaal en ik hoop daar later dit jaar iets van te kunnen laten horen. Als ik genoeg liedjes heb, vraag ik de anderen van de band en dan zie ik wel wie er mee wil doen."

Hoe kwam je op het idee van deze tour met Michiel Flamman?

"In eerste instantie was de aanpak een idee van Michiel. Hij vertelde me wat hij van plan was en toevallig had ik iets soortgelijks in m'n hoofd. Ik heb hem toen gevraagd of hij het een goed idee vond om het samen te doen. Hij reageerde positief en daar ben ik heel blij mee, want ik heb hem hoog zitten als liedjesschrijver. En hij is ook nog eens heel goed in het vertellen van verhalen."