3tip12!: Museumnacht 2014

Vijftiende editie brengt muziek in bijna alle musea

Robbie van Zoggel ,

► Koning Dans Joost van Bellen siert Eye op
► Experimentele electronica met Fetter
► Amsterdamse folkband Our Minor Fall proef voor met EP

Joost van Bellen
Joost van Bellen is met een carrière van 30 jaar het geweten van de housemuziek in Nederland. En beu is hij het nog niet: naast zijn feestimperium met Rauw en Valtifest produceert hij regelmatig de muziek voor modeshows en kwam dit jaar zijn eerste roman, Pandaogen, uit. Eye zet de besnorde Koning Dans in om de Museumnacht tot de laatste minuut vrolijk van oor tot oor door te komen.

Joost van Bellen, Eye, 1 november, 00.00-02:00 uur

Fetter
Fetter, de Amerikaanse Jessica Tucker, levert met een combi van muziek en audiovisuele kunst precies af wat je op een museumnacht verwacht. Een studie aan de Rietveld Academie triggerde haar om zonder concessies een live act op te tuigen met intieme electronische muziek en geprojecteerde animaties en gedichten. Aan de locatie zal het niet liggen: fotomuseum Huis Marseille is een oase tussen alle andere musea.  

Fetter, Huis Marseille, 1 november, 21:00-21.45; 23.00-23.45 uur

Our Minor Fall
Als voorproef op de presentatie van EP Hold On, Darlene in de Dokzaal, speelt de Amsterdamse band Our Minor Fall een uurtje in Huize Frankendael, de enige overgebleven buitenplaats van de stad. Liefde, lente & licht, dat is wat je voelt als je de opzwepende frisse tonen van our Minor fall omarmt. Melancholisch maar toch warm. our Minor fall is een band van nu, te vergelijken met Fleet Foxes, Boy & Bear en Local Natives

Our Minor Fall, Huize Frankendael, 1 november, 00.00-01.00 uur