3tip12!: Fluitend richting lente met Jungle By Night en Jong Nederlands Blazers Ensemble

WEEK 8: Byetone in TrouwAmsterdam, M-Jo en Case Mayfield in Sugar Factory

Robbie van Zoggel ,

Inmiddels de stuipen op het lijf van de winter? Jungle By Night en het Jong Nederlands Blazers Ensemble hebben maar een muizengaatje nodig om de lente te zien gloren. Een andere frisse bries is Byetone, het nieuwste exotische smaakje in de schappen van TrouwAmsterdam. M-Jo en Case Mayfield's liefde voor bandleden levert het beste medicijn voor blauwe maandagen.

JBN meets JongNBE
Het JongNBE is een ensemble van topstudenten uit binnen- en buitenland die studeren aan de Nederlandse conservatoria. Zij kunnen gedurende twee jaar deel uitmaken van het jong Nederlands Blazers Ensemble, kortweg jongNBE. Het ensemble bestaat uit 10 musici (fluit, hobo, klarinet, fagot, hoorn, trompet, saxofoon, (bas)trombone, slagwerk en contrabas/basgitaar). Net als op Tweetakt Festival in 2012 komt het gezelschap met Jungle By Night samen voor een show op een super prettig gestoord vol podium. Podium Mozaïek om precies te zijn, hartje Bos en Lommer. Zie de video hieronder voor een mooie indruk.

Jungle by Night met Jong NBE, Podium Mozaïek, vrijdag 22 februari 2013, 21:00 uur

Byetone live
Olaf Bender is een van de drie oprichters van het label Raster-Noton. Gespecialiseerd in minimal en geluidskunst brengt hij muziek uit onder diverse aliassen. Samen met Komet en Carsten Nicolai (aka Alva Noto) als trio Signal, en artiestennaam Byetone als succesvolste solo-project. Zijn laatste album gaat richting techno en dat luistert lekker weg in de kelder van TrouwAmsterdam. De vertrouwde visuals -met zijn barcodes als handelsmerk- blijf je zeker terugzien. De Duitser staat opgelijnd naast Audioculture, Scuba, Jimmy Edgar en Patrice Bäumel.

Byetone live, TrouwAmsterdam, vrijdag 22 februari 2013, 23.00 uur

M-Jo + Case Mayfield's met Girl Beard
"Ik zie mezelf niet als solo-artiest, ik heb een band nodig.", aldus M-Jo (Mark de Jonge). Die band vond hij in algehele duizendpoot Ro Halfhide, drummer en producer voor Lucky Fonz en de Felle Kleuren en mede-oprichter van het Amsterdam Songwriters Guild, en derde lid Marcus Bruystens, bassist bij onder andere Claw Boys Claw en Me and Stupid. Op deze avond speelt hij samen met Case Mayfield. Ook de Volendammer houdt van bandleden dus zal hij in de Sugar Factory onder de naam Girl Beard voor het eerst als zodanig optreden. Een explosieve tweetrapsraket op één toegangskaartje dus. Blauwe maandagen zullen na 25 februari de wereld uit zijn.

M-Jo + Case Mayfield's met Girl Beard, Sugar Factory, maandag 25 februari 2013, 20:30 uur