3tip12!: Herbewerken met Ben Klock

WEEK 7: Eklin en On And On starten door

Robbie van Zoggel ,

Never change a winning team. Helemaal als je naar het solide stijlvaste oeuvre van Ben Klock kijkt. Geef je er echter een slinger aan dan kan deze technoklassieker een hele interessante kant op gaan. TrouwAmsterdam daagt de Duitser met een allnighter uit voor nieuwe verhaallijnen. Een nieuwe start maken we deze week samen met het Groningse Eklin (mikkend op 2013 als comeback) en On And On (uit de as herrezen na split Scattered Trees).

Ben Klock WIN 1x2 kaarten
Een film van drie, vijf, of zelfs zeven uur? Een mens heeft er zelden zo veel zitvlees voor -hoe goed en meesterlijk ook. TrouwAmsterdam ziet wel heil in de muzikale evenknie. Sinds een maand mag de club door tot het verveelde gaatje en worden technoklassiekers uit de kast getrokken voor een special edition. Met die wetenschap rijdt Ben Klock vrijdag de Wibautstraat in voor zijn zelfgeregisseerde muziekmarathon. Hij heeft goed gekeken naar zijn oorspronkelijke script en verlegt daarvan de grenzen. De Amsterdamse Heleen Blanken vergezelt Klock op dit moment op zijn tour met haar visuals. Alle ruimte dus voor een spectaculaire herbewerking met wellicht een alternatief einde.

Ben Klock All Night Long, TrouwAmsterdam, vrijdag 15 februari 2013, 23:00

Eklin
De moeilijke tweede, komt ie, of komt ie niet? Onwa, het debuut van Groningse band Eklin nieuwe stijl, werd meteen als meesterwerkje neergezet. Prima uitgangspositie om een paar jaar te genieten van dit predikaat, maar er moet natuurlijk een boterham gesmeerd worden. De hoge verwachtingen liggen inmiddels bijna 3 jaar op tafel. De stilte wordt een beetje opgevuld met een eerste show in tijden op Amsterdamse grond. Is de ambient pop nog van dezelfde garnituur (donker, neerslachtig, mysterieus maar melodieus)? De keuze voor Vrankrijk, of hoe je het wil, Vrankrijk's keuze voor Eklin, is in ieder geval een perfecte match voor jouw dromerig zaterdagavondje.

Eklin op INDIE INDIE #6, Vrankrijk, zaterdag 16 februari 2013, 21.00 uur

On And On
Op de laatste dag van Lowlands 2012 houdt het sprookje op. Met het vertrek van de broertjes Harper (drum, toetsen en gitaar) gaat de band Scattered Trees ter ziele. Midden in het opnameproces van het nieuwe album wordt de band uit Chicago doorgestart met de nieuwe naam On An On. Met de naamswijziging wijzigt ook het werk van het drietal lichtjes. De kleurrijke langspeler Give In is sind eind januari uit (hieronder te luisteren) en is doorspekt met electronica. Opener en eerste single Ghosts is traag en bombastisch, het derde nummer American Dream maakt de sfeer op slag luchtig. Tot en met het tiende liedje meandert het album in deze wisselstroom door. Paradiso zet daarom de joker in op een sfeervol zondagmiddagconcert. Wegdromen maar! 

On And On, Paradiso (klein zaal), zondag 17 februari 2013, 15.30