3tip12!: Discotreinen rijden wél

WEEK 6: Belgische Björk in de Brakke Grond en een vaginale Valentijn in Studio K

Robbie van Zoggel ,

Koning Winter heeft intussen een grijze bril opgezet maar kleurloos is de stapagenda allerminst. Waar de Fyra het begeeft rijdt de discotrein uit Portugal door. Conducteur van dienst is Moullinex, die zijn debuutalbum presenteert op Hollandse bodem. In België pikken we Maya's Moving Castle op, die in de Brakke Grond haar Björk-aspiraties op de waagschaal legt. De opbloeiende liefde wordt in Studio K gevierd met een vunzige Valentijneditie van K/ met Peren.

Moullinex WIN 1x2 kaarten
Ducksauce deed het met succes met Barbra Streisand. Maar hoe kun je Boney M anno 2013 nog samplen zonder cheesy te worden? Het lukt de Portugese producer Moullinex -Louis Clara Gomez- met zijn hit Take My Pain Away. Zijn eerste langspeler Flora -na wat jaren remixen en dj-sets- zit vol met toespelingen naar antieke liedjes uit de disco-, soul,- en funkencyclopedie. Moullinex primeurt in de hoofdstad dankzij 2CV, het duo achter CLUB 2CV in OT301. De ene helft, Martijn Pelle: "In eigen land en Zuid-Europa is Moullinex een grote producer maar zijn genre is nog niet geland in Nederland. We staan dit jaar zes keer in OT301 met nieuwe discoproducers." Luister hieronder naar het album Flora met vocale bijdragen van Peaches en Iwona Skwarek.

Moullinex op CLUB C2V, OT301, vrijdag 8 februari 2013, 21:00-03:00 uur

Maya's Moving Castle
Hoe vaker je ze vindt, des te meer je gaat geloven dat het waar is. Ongepolijste parels zijn de mooiste parels. België levert met Maya's Moving Castle een nieuw exemplaar aan. Eentje met een wonderschone glans als we naar de videoclip kijken van de eerste single Next Life. Er is nogal veel Björk aan Maya, maar stiekem waarderen we net zo graag de zoete hese variant van Ann-Sophie Claeys, die als jonge muzikante hard bezig is haar popprijsbestaan (finale Humo's Rock Rally) te ontgroeien. Haar titelloze debuutplaat is in zijn geheel en voor het eerst in Amsterdam te zien.

Maya's Moving Castle, Sonic Soirée #16 (ook April en Tommigun), Brakke Grond, donderdag 8 februari 2013, 20.30 uur

Vaginale Valentijn bij /K met Peren
Vorig jaar deed Studio /K het nog zonder vieze woordjes, nu met. Valentijnsdag wordt dit jaar wijdbeens gevierd met de twijfelachtige betieteling Botergeile nacht van de Liefde. De artiesten die met de eer strijken zijn Palmbomen (DJ-set), Henzel & Disco Nova, Datapanik, Karimooo, Harry Foolish, Kristoff b2b Cursed P en DDK. Palmbomen spant de kroon: zijn debuutalbum Night Flight Europa is net uit en wordt nogal goed ontvangen. Omdat alle zalen open zijn is een beetje randprogrammering geen overbodige luxe. Na het speeddaten kun je ook meteen snel trouwen. Of kijk als een Al Bundy met je handje in je kruis naar verboden films in een donker hoekje. Je haren worden geknipt om de kans om ook in 2013 single te blijven verder te verkleinen.

/K met Peren: De Botergeile Nacht Van De Liefde, Studio /K , zaterdag 9 februari 2013, 23:00 uur