3tip12!: Winter wijkt voor wuivende Palmbomen

WEEK 4: OCCII ontvangt het broertje van Grimes en Daniel Sanchez kijkt terug naar zijn zes vette jaren

Robbie van Zoggel ,

Het begin van 2013 loopt tot op heden over in uitersten. IJskoude dagen gaan gepaard met een overaanbod gloeiend hete feestjes in de nacht. Eenmaal binnen is de dj-booth de kachel om je handjes te warmen zodat ze de hele nacht de zwaartekracht kunnen trotseren. Extra gezellig is het in blokhut OCCII, Melkweg en Studio 80 met achtereenvolgens Helm, het muzikale broertje van Grimes, de albumrelease van Palmbomen en de verjaardag van label Bla Bla.

Palmbomen verdrijft de kou WIN
Na enig uitstel -ADE 2012 was de voorbestemde datum- is er in de Melkweg voor Palmbomen (Kai Hugo) een allnighter ingeroosterd om zijn eerste album los te laten. Met dezelfde muzikale weg die hij op de EP Moon Children insloeg alleen dan rijker gearrangeerd en met band. Hugo: "Ik wil echt de volgende stap zetten met de live-set. Voorheen waren de lampen er om de bandleden te vervangen, ik beeldde de synergie uit met licht. Nu heb ik twee bandleden die mijn synergie gaan zijn." Luister hieronder naar Stock, een single van het nieuwe album. Palmbomen wordt bijgestaan door Anika, Legowelt en Renkas.

Palmbomen Album Release Party, Melkweg, vrijdag 25 januari 2013, 23:00 uur

Helm: het broertje van Grimes
'De nieuwe Grimes': horen we dat soort vergelijkingen niet te vaak? En dat voor iemand die net komt kijken? Ok, de hype is compleet sinds Grimes in 2012 een kolkende Paradiso plat speelde op London Calling. Daarom is het kijken naar haar lookalikes en opvolgers niet gek. Misschien is het Helm, alias Luke Younger wel. Hij twittert zelf graag over de Canadese, en zit net als haar graag bezeten aan de knopjes als ie een liveset bakt. Muzikaal ligt het wat verder uit elkaar. Grimes houdt het immer dansbaar, Helm hangt stevig aan de ambient en drones. Aphex Twin is telkens dichter bij huis. Helm tourt momenteel met Tropa Macaca door Europa dus zal deze tweespan ook OCCII aandoen. Sleek Mink maakt de avond vol.

4 Reel met Helm, Tropa Macaca en Sleek Mink, OCCII, zaterdag 26 januari 2013, 22.00 uur

Zes vette jaren van Daniel Sanchez
Met zijn inbreng op de internationale edities van Innercity, Amnesia en de vetste buit Sensation legt Sanchez als een van de weinige Nederlandse DJ's beslag op de grootste dancefeesten van de wereld. Als je daar Awakenings en zijn eigen labelfeest Bla Bla in Studio 80 naast legt krijg je een kakelbonte carrière. Daniel Sanchez blijft zijn eigen muziek (dubtechno, techhouse) trouw maar levert dus meer smaakjes af dan zijn eigen producties. In de 80 laat hij met zijn labelfeest Bla Bla zien hoe hij consistent in 6 jaar naar die balans toe heeft gewerkt.

Bla Bla 6 Years Anniversary, Studio 80, zaterdag 26 januari 2013, 23:00 uur