3tip12!: We duiken weer de zalen in

WEEK 37: White Slice breekt door geluidsbarrière en William Tyler reist met zijn gitaar de wereld rond

Pim Brasser ,

► White Hills maakt 'fuzzed out motorik spacerock'
► Albumrelease van Amsterdamse punkband White Slice
► Op de akoestische tour met William Tyler

White Hills
'Fuzzed out motorik spacerock', zegt de enorme kop op de website van White Hills. Het is zeker geen gekke beschrijving van de muziek die vrijdag in Paradiso te horen is. De Amerikanen maken psychedelische stonerrock met elementen van krautrock en shoegaze.

Een mengelmoes van stijlen dus, die verbazingwekkend goed werkt. Een groot deel van de nummers is puur instrumentaal, dus bereid je voor op een avond vol uitgesponnen psychedelische jams.

White Hills, Paradiso, vrijdag 13 september, 22:30 uur

Albumrelease White Slice
Ook wit, maar de albumrelease van White Slice is toch van een andere orde. In Pakhuis Wilhelmina vrijdag geen spacerock, maar snoeiharde punk met een vleugje grunge erdoorheen. De term superband is misschien wat overdreven, maar met ex-leden van Gewapend Beton en Malkovich heeft White Slice in ieder geval flink wat ervaring in huis. Twee nummers van aankomende plaat Antarctica staan al op Bandcamp. Luister ze even, en concludeer vervolgens net als wij dat het een luidruchtige avond wordt.

Albumrelease White Slice, Café Pakhuis Wilhelmina, vrijdag 13 september, 21:30 uur

William Tyler
Eerlijk is eerlijk: het optreden van William Tyler kan in potentie heel saai worden. De Amerikaan reist met zijn gitaar de wereld rond, maar nu komt het: hij zingt niet. Hij heeft wel een microfoon tijdens zijn optredens, maar dat is puur om met het publiek te communiceren.

Een optreden lang blijven boeien met slechts akoestisch gitaarspel is uiteraard lastig. Tyler is echter een uiterst bekwame componist en gitarist, dus we verwachten dat hij de aandacht moeiteloos vast houdt.

William Tyler, Paradiso, zondag 15 september, 16 uur