3tip12!: Shoegaze nog springlevend in Paradiso

WEEK 36: Dimitri is terug met een ouderwetse allnighter in Trouw

Pim Brasser ,

► Dimitri maakt comeback met allnighter in Trouw
► Shoegazen in Paradiso met Ringo Deathstarr
► Magneet Festival nog niet helemaal uitverkocht

Dimitri
Op 18 maart werd duidelijk dat Dimitri door een bacteriële infectie een deel van zijn rechterbeen moest laten afzetten. Er volgde een zwaar revalidatietraject voor de houseveteraan. Op 5 mei organiseerde Trouw al een benefietnacht om hem uit de financiële problemen te helpen en zaterdag vindt op dezelfde plaats zijn comeback plaats. Meteen een allnighter ja, want Dimitri laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Het zal ongetwijfeld een emotionele avond worden. Van gêne heeft Dimitri in ieder geval geen last: "ik draai in korte broek, dan heeft iedereen dat been maar gezien".

Dimitri all night long, Trouw Amsterdam, zaterdag 7 september, 23 uur

Ringo Deathstarr
Is shoegazen iets van de jaren negentig? In dat decennium was het genre op zijn hoogtepunt ja, maar bands als A Place To Bury Strangers en The Pains Of Being Pure At Heart bewijzen dat schoenstaren nog steeds springlevend is. Ringo Deathstarr is het kleine broertje van deze 'newgaze'-bands. Laat je vooral niet misleiden door hun flauwe naam: de Amerikanen maken dromerige shoegaze dat doet denken aan My Bloody Valentine, maar de band voegt hier een flinke scheut noise aan toe. Niet geschikt voor mensen met een zwak hart.

Ringo Deathstarr, Paradiso, zaterdag 7 september, 20 uur

Magneet Festival
De passe-partouts mogen dan al lang en breed uitverkocht zijn, dagkaarten zijn nog gewoon beschikbaar. Vrijdag draagt bijvoorbeeld de naam HET PUBLIEK BEPAALT. Nou is dat natuurlijk altijd voor een gedeelte het geval bij Magneet, maar de vrijdag is blijkbaar extra democratisch. We weten niet wat we ons erbij voor moeten stellen, maar feit is in ieder geval dat er ook een paar fijne bandjes naar Amsterdam Oost komen. zZz komt zoals altijd gewapend met orgel en drumstel de boel afbreken. Het Groningse WOLVON zal met hun poppy noiserock en energieke live performance ongetwijfeld hetzelfde doen. Voor de tedere zieltjes is er catchy electropop van The Benelux.

Magneet Festival, Oostpunt Zeeburgereiland, (onder meer) vrijdag 6 september, 15 uur