3tip12!: Laatste 333" show van Nobody Beats The Drum

WEEK 35: Talent in de Melkweg en tweede editie van het Lockdown Festival

Pim Brasser ,

► Nobody Beats The Drum stopt met 333" show
► Popstarters in de Melkweg
► Lockdown brengt bassmuziek naar NDSM

Nobody Beats The Drum 333"
De 333" show van Nobody Beats The Drum is na meer dan twee jaar touren een begrip geworden. Het electrotrio had in eigen land succes met als hoogtepunten Lowlands, ADE en Noorderslag. De mannen hebben de installatie, die bestaat uit acht grote LED-schermen, zelfs na laten bouwen voor hun tour in de Verenigde Staten.

Maar zoals aan alles een eind komt, heeft de groep besloten om te stoppen met het visuele spektakel. Het was logistiek eigenlijk altijd een drama geweest, en bovendien is het tijd voor een nieuw album. Donderdag dus de allerlaatste 333" show, wees erbij of wees vierkant.

Nobody Beats The Drum 333", OT301, donderdag 29 augustus, 21 uur

Lockdown Festival
Voor wie nog niet genoeg elektronisch geweld heeft gehad, is er zondag het Lockdown Festival. Het festival richt zich uitdrukkelijk op de bassliefhebber en dat zullen we weten ook. De diepe bassen van Addison Groove gevolgd door de drum 'n bass van Goldie vs Marcus Intalex zullen de NDSM ongetwijfeld in vuur en vlam zetten.

Tel daarbij op dat het programma ook de nodige variatie kent in de vorm van bijvoorbeeld Lone en Huxley, en je weet dat dit wel eens een heel fijn feestje kan worden.

Lockdown Festival, NDSM-werf, zondag 1 september, 12 tot 23 uur

Popstart
Wie juist trek heeft in een hap popmuziek moet zondagmiddag in de Melkweg zijn. Verwacht echter geen hapklare brokken. De Oude Zaal sluit af met de ietwat melancholische maar vooral opgewekte indiefolk van Tessa Rose Jackson.

In de Theaterzaal wordt ondertussen voor de ruige weg gekozen. Eerst zorgt Stopcontact voor een flink portie psychedelica, en vervolgens komt Nachtschade laten zien wat echte rock-'n-roll is. Met hun bandnamen scheppen ze in ieder geval de nodige verwachtingen.

Popstart, Melkweg, zondag 1 september, 12:30 uur