3tip12!: Er is deze week meer dan Dekmantel Festival

WEEK 34: Paradiso gaat klassiek en Trouw opent weer haar deuren

Pim Brasser ,

► Trouw opent met drie Dekmantel-afterparty's
► Magneetfestival staat garant voor vier weekenden lang gekkigheid
► Paradiso organiseert Nils Frahm en Anna von Hausswolff op een bijzondere locatie

Dekmantel By Night
Het Dekmantel Festival mag dan zo goed als uitverkocht zijn, wie er toch iets van mee wil krijgen gaat gewoon naar de afterparty. Club Trouw gooit haar deuren weer open na een zomerstop en laat Dekmantel drie dagen lang de tent overnemen. Verwacht dus een feestje tot in de ochtend met het beste wat elektronisch Amsterdam te bieden heeft: op het programma staan onder andere Tom Trago, Cinnaman, San Proper en natuurlijk Dekmantel Soundsystem.

Dekmantel By Night, Trouw Amsterdam, vrijdag 23 tot en met zondag 25 augustus, 23.00 uur

Magneet Festival
Wie zin heeft om buiten te spelen kan terecht bij Magneet Festival. Dit festival is ontstaan nadat de geliefde Magneetbar op Lowlands een aantal jaar geleden de bons kreeg. Verwacht naast veel verkleedpartijen ook theater en experimentele kunst. Het bijzondere aan Magneet Festival is dat de bezoekers voor een gedeelte zelf het festival maken. Projecten konden ingestuurd worden en via de democratische weg krijgen de beste ideeën een plaats op het festival. Daarnaast staan er uiteraard ook professionele artiesten. Zaterdag is het programma bijvoorbeeld sterk met onder andere Pien Feith, I Am Oak en Earth MK II.

Magneet Festival, Oostpunt Zeeburgereiland, vanaf vrijdag 23 augustus vier weekenden lang

Nils Frahm en Anna von Hausswolff
Ter ere van het 525-jarige bestaan van de Koninklijke Marine wordt het Marineterrein opengesteld voor publiek. Op deze bijzondere locatie presenteert Paradiso in samenwerking met Grachtenfestival de componist en pianist Nils Frahm. Frahm is in principe een neoklassicus, maar doordat hij regelmatig experimenteert met popinvloeden is hij ook vaak in poppodia te bezichtigen. Zondag wordt de scheut pop verzorgd door de Zweedse zangeres Anna von Hausswolff. Het verstilde pianospel van Frahm in combinatie met de prachtige stem van Von Hausswolff gaat ongetwijfeld iets moois opleveren.

Nils Frahm en Anna von Hausswolff, Marineterrein, zondag 25 augustus, 16.00 uur