3tip12! Kil en industrieel: de coldwave van The Soft Moon

WEEK 30: The Soft Moon, Dondergrondse en The Cities That Never Sleep

Amsterdam ,

► The Soft Moon maakt van Bitterzoet de donkerste concertzaal
► De kelder van Paradiso wordt uitstekend benut tijdens Dondergrondse
► Ode aan het Amsterdamse nachtleven in Amsterdam-Noord

The Soft Moon
Toen het in november 2012 op de vrijdagavond helemaal losging in Tivoli de Helling tijdens Le Guess Who 2012, was dat eigenlijk aan The Soft Moon te danken en niet zozeer aan het geroemde Suuns. De muziek die Luis Vasquez maakt klinkt kil en richting het industriële, en als je er midden in zit voelt het alsof de tijd stil staat en een andere dimensie zich voor je opent. Juist door het repetitieve en weinig melodieuze karakter van de muziek zijn de elektronische drumritmes het meest belangrijk. Het zal maandag een donkere en rauwe avond worden in Bitterzoet; maar tegelijkertijd ook magisch en betoverend. En er zijn nog kaarten.

The Soft Moon, Bitterzoet, maandag 29 juli 2013, 19:00 uur

Dondergrondse
De Dondergrondse is een initiatief waar wij gelukkig van worden: tijdens het dansfeestje Noodlanding in Paradiso wordt er in de kelder voor livemuziek gezorgd. Het is dé plek om underground live-acts en dj's te ontdekken en de avonden worden door het publiek zelf vastgelegd met wegwerpcameraatjes. Aanstaande donderdag is DIY-muziekblad The Daily Indie aan zet om de programmering te verzorgen en dat ziet er veelbelovend uit. Amsterdamse nieuwkomer Twin Shades zet de toon met hun psychedelisch getinte garagerock en daarna zullen Earth MK II. en The Daily Indie lekkere liedjes voor je opzetten.

Dondergrondse met Twin Shades / Earth MK II. DJ set / The Daily Indie DJ set, De Kelder van Paradiso, donderdag 25 juli 2013, 23:30 uur

The Cities That Never Sleep
Een ode aan de nacht: aanstaande donderdag begint een reeks van feesten in de grote steden van Nederland die praktisch nooit in slaap dommelen maar altijd wakker blijven, met behulp van welk middel dan ook.
The Cities That Never Sleep, georganiseerd door Noisey, trapt af in Amsterdam en om precies te zijn in Toren in Amsterdam-Noord. Nachtburgemeester Mirik Milan is uiteraard van de partij, Mr. Wix draait een speciale afscheidsset omdat hij er de brui aan geeft en ook de jonge heren van Beesmunt Soundsystem zijn erbij.

The Cities That Never Sleep, Toren, donderdag 25 juli 2013, 22:00 uur