3tip12!: Dub uit New York en London debuteert in OT301

WEEK 3: Tom Trago in Trouw, dubdebutanten in OT301 en zingeving met Eefje de Visser

Robbie van Zoggel ,

De aantrekkkingskracht van OT301...dat het hoge plafond van de studio in de oude filmacademie als een donkere hemel lekker weg droomt? Het is in ieder geval een voordeel voor KRTS en SYTE. Ze maken beiden dub als een ideale middenweg tussen zitzak en dansvloer. Tom Trago is diezelfde avond in TrouwAmsterdam terug met zijn discokiller Voyage Direct. Om het weekend af te kloppen reinig je je ziel de maandag erop met Eefje de Visser bij Hart op de Tong.

Directe vlucht naar Voyage Direct WIN
Tom Trago heeft al best veel internationale clubs binnenste buiten gekeerd maar in TrouwAmsterdam draait het toch het lekkerst. Hij voelt zich er thuis omdat hij dan vaak met zijn liefdesbaby Voyage Direct kan zijn. De financiële crisis heeft dan wellicht sinds 2008 al heel wat pijn veroorzaakt, het wereldwijd afstoffen van oude discobollen dat jaar is onbetwist een muzikaal lichtpunt. Tom heeft de verfriste stroming opgepikt en kan er al zijn productietalent in kwijt. Voyage Direct werd zijn debuutalbum en is sindsdien als feest de vrolijkste vloervuller in het Amsterdamse circuit.

Voyage Direct met Tom Trago, Gerd aka Geeeman en Jan van Kampen, TrouwAmsterdam, zaterdag 19 januari 2013, 23:00 uur

Dubdebutanten in OT301
Als je Trago in TrouwAmsterdam even niet ziet zitten is de trek naar Amsterdam-West voor dub en bass wellicht een verlichtend alternatief. Het hoofdmaal bestaat uit KRTS (Brooklyn) en SYTE (Londen), die in de oude filmacadademie aan de Overtoom hun eerste stappen op Amsterdamse bodem zetten.

De liefde voor soundscapes en een lading charisma maken KRTS tot een frisse verschijning in het dubgenre. Het optreden is onderdeel van de tour rondom zijn LP release op het Berlijnse Project Mooncircle label. SYTE werkt samen met het Londense Mindstep label en is resident op hun legendarische UK sub-bass feesten.

Dub Explorations, OT301, zaterdag 19 januari 2013, 23.00 uur

Hart op de Tong: Eefje de Visser
Liedjes worden garrangeerd voor het orgel en de zingeving van deze liedjes en het leven wordt gedeeld met het publiek in de kerkbanken. Na een indrukwekkende laatste editie in 2012 met het goddelijke oeuvre van Spinvis werd het hete ijzer van organisatie Hart Op De Tong meteen gesmeed voor een nieuw seizoen. Eefje de Visser is maandag 21 januari de eerste artiest in de Keizersgrachtkerk. Wordt haar werk ook bewierookt?

Hart Op De Tong met Eefje de Visser, Keizersgrachtkerk, maandag 21 januari 2013, 21:30 uur