3tip12! Puristische kunst, folk en een meestertrompettist

WEEK 29: HENK op de HELLING, Alela Diane en Christian Scott

Amsterdam ,

► Allerlaatste keer HENK op de HELLING
► Folkbeauty Alela Diane treedt op in Concerto Recordstore
► Miles Davis leeft voort in Christian Scott

HENK
Ach en wee, de NDSM-werf sluit eind deze zomer definitief voor feestgangers onder de kraan. En omdat het zaterdag de allerlaatste editie van HENK op de HELLING ooit is, worden er nog meer conventies doorbroken en grenzen opgezocht in de line-up. Onder de kraan zal een solide basis van techno blijven klinken, maar op andere plekken wordt er uitgeweken naar brass, jazz, funk, klassiek en zelfs opera. En zoals Henk het zelf graag beschrijft: 'De kunstenaars slaan deze zomer de handen ineen, de helling wordt een dwaaltuin van vreemde installaties en absurde performances.'

HENK op de HELLING, NDSM-werf, zaterdag 20 juli 2013, 12.00-23.00 uur

Alela Diane
Een meisje met het uiterlijk van Pocahontas en een grote liefde voor katten en hoedjes: het sterotype folkmeisje lijkt een feit. Met haar muziek vult ze dit sterotype nog wat verder aan, maar dat is juist ook waar ze verrast: Alela behoort namelijk tot de nouveau psych-folkbeweging en Joanna Newsom is haar fan. Het is dus allemaal niet zo lieflijk als het lijkt, want haar muziek bevat ook psychedelische en vreemde elementen. Donderdagmiddag is ze gratis te zien in Concerto Recordstore op de Utrechtstestraat.

Alela Diane, Concerto Recordstore, donderdag 18 juli 2013, 15:30 uur

Christian Scott
Mokum Meltingpot, de rubriek die focust op o.a. jazz en niet-westerse muziek, presenteert Christian Scott a.k.a. 'Jazz's young style God'. Hij is geboren in New Orleans, de broedplaats van vrijwel alle belangrijke jazzmuzikanten. En zaterdagnacht speelt hij het werk van zijn held en voorbeeld Miles Davis, met het prachtige Concertgebouw als decor. De trompetlegende Miles Davis trad daar in de jaren '50 op en dat was een enorm succes, ondanks dat bandlid Bud Powell tijdens het optreden in een psychose door Amsterdam rende. Geesten van vroeger worden opgeroepen: het belooft een bijzondere nacht te worden.

Christian Scott, Concertgebouw, zaterdag 20 juli 2013, 23:59 uur