3tip12!: Een weekend waarvan je zintuigen zullen tintelen

WEEK 27: Devendra Banhart, Warm Soda, Nouveau Vélo en Festival 5D

Amsterdam ,

► Mysterieuze en bebaarde liederencomponist in Paradiso
► De Nieuwe Anita programmeert Warm Soda en Nouveau Vélo
► Festival 5D met o.a. Chris Kok en Lucky Fonz III

Devendra Banhart
Zo'n tien jaar geleden werd deze singer-songwriter ontdekt door niemand minder dan de zanger van Swans en tevens eigenaar van platenlabel Young God Records: Michael Gira. Met een stemgeluid dat ergens tussen Nick Drake en Antony Hegarty inzweeft viel het eerste album Oh Me Oh My... direct op. En met songteksten als: 'I swore to no end, to never let you go, but love's got a way of fading away, I never saw you again' imponeert Banhart elke keer weer en nodigt hij ons uit een kijkje te nemen in zijn eigen vreemde leven. Nu is Banhart aan de tour van zijn achtste studioalbum bezig en donderdag komt 'ie gelukkig ook zijn beroemde baard laten zien in Amsterdam.

Devendra Banhart, Paradiso, 11 juli 2013, 19:30 uur

Warm Soda & Nouveau Vélo
Dat er eerst een geweldig garagepunktrio moest sneuvelen voordat Warm Soda kon ontstaan is niet zo'n ramp, als je hoort wat voor een geluid die nieuwe formatie voort heeft gebracht. Na de breuk van Bare Wires besloot frontman Matthew Melton om een doorstart te maken en die beslissing heeft goed uitgepakt. Want wát een razend goed debuut is dat Someone For You: het is snel, het is catchy en energiek. Zaterdag is het dansen geblazen bij de Nieuwe Anita. Zorg wel dat je op tijd bent, want de heren van Nouveau Vélo zullen het podium vóór Warm Soda betreden. Met hun prachtige healing pop maken ze je avond compleet.

Warm Soda / Nouveau Vélo, Nieuwe Anita, 13 juli 2013, 20:00 uur

Festival 5D
Over festival 5D is nagedacht. Nee echt, het is een behoorlijke klus om een festival op te zetten dat voor iedereen toegankelijk én vermakelijk is. Daarom is er van de NDSM-werf een vrijplaats voor de zintuigen gemaakt met een heleboel muziek, theater workshops, culinair vermaak en de meest verassende zintuigspektakels. Zelfs het programmaboekje is ook in braille beschikbaar. Daarnaast zijn Lucky Fonz III, Chris Kok en nog meer acts erbij om het luisterend oor eens goed in te pakken. Het festival vindt overdag -tot 20:00 uur- plaats op zaterdag én zondag.

Festival 5D, NDSM werf, 13 & 14 juli 2013