3tip12!: Zomerse releaseparty The Silhouettes

WEEK 27: The Silhouettes, Earth Mk. II en Palmbomen in OT301

Amsterdam ,

►Officieel feestje ter ere van de eerste plaat The Silhouettes
►Laatste editie I Love Vinyl met special guest Bart Fader
►Mart & Owen op het zonovergoten terras van Studio K

The Silhouettes
Bij de bandnaam The Silhouettes denk je misschien wel als eerste aan de Amerikaanse doo wop/R&B-groep uit de jaren '50, maar hier gaat het toch echt om het  surfpop-shoegazeduo van Ben Rider en Marthe Jellema uit Amsterdam. Geïnspireerd door bands als Wavves en Best Coast brengt het duo harmonieuze lo-fi liedjes met daaroverheen een dekentje sixtiesgeluid. Aanstaande donderdag wordt het uitkomen van het debuutalbum officieel gevierd: dat werd tijd, want de plaat is alweer een aantal maanden terug uitgebracht. Vier het feestje samen met de neopsychedelica van Earth Mk. II en de tropische beats van Palmbomen.

The Silhouettes / Earth Mk. II / Palbomen, OT 301, Donderdag 4 juli 2013, 20:00 uur

I Love Vinyl
Een nostalgische en romantische dansavond, dat is I Love Vinyl. DJ's Rob Manga, Mr Mendel en Illco hanteren de belangrijkste regel met liefde; het geluid mag alléén van 7-inches en langspeelplaten komen. Daarnaast wordt de muziek geselecteerd op dansbaarheid en kwaliteit: dans je nat van het zweet op de beste soul, reggae, brazil en afro-beat. Special guest is Bart Fader, die een prachtige collectie soul en funk meebrengt. Helaas is het aanstaande zaterdag alweer de laatste I Love Vinyl-avond: laat je mooiste moves dus nog één keer op je allerbest zien.

I Love Vinyl, Canvas op de 7e, Zaterdag 6 juli 2013, 22:00 uur

Mart & Owen
Aanstaande zondag is er behalve Atoms For Peace in de HMH en De Wereld Draait Buiten op het Westergasterrein niet veel interessants te beleven in Amsterdam. Maar gelukkig is Studio K er nog: er is een terrasconcert georganiseerd waarbij het singer-songwriterduo Mart & Owen zal optreden.

Mart komt uit Barcelona en is op een tour door Europa; Owen is een Amsterdamse gitarist die voor de gelegenheid meespeelt. De mannen zullen hun dromerige pop akoestisch op het zonnige terras ten gehore brengen.

Mart & Owen, Studio K, Zondag 7 juli 2013, 17:00 uur