3tip12!: Duik onder in Amsterdam's meest verborgen venue

WEEK 26: Monokino en Mineral Beings in Vondelbunker

Amsterdam ,

►Vondelbunker herbergt Monokino en Mineral Beings
►Van Flying Lotus naar Stevie Wonder met Creative City Project
►Gitarist Dustin Wong met loops en delay tijdens Echokamer #6

Monokino
Onder een brug bij het Vondelpark ligt een atoomschuilkelder uit 1947 verborgen; klinkt spannend, niet? Als je toch al eens een bezoekje wilde wagen aan de beatkelder, doe dat vooral aanstaande zaterdag: Monokino is aanwezig met een eigenzinnige mix van synths en electropop, Mineral Beings zal wat retroliedjes met futuristische invloeden laten horen en DJ Juju draait seapunk, hipsterhouse en BBQ-rock waarmee ze de zomer nog eens goed inluidt. En haal die avond gerust nog wat extra biertjes want: toegang is geheel gratis.

Monokino / Mineral Beings / DJ Juju, Vondelbunker, zaterdag 29 juni 2013, 20:30 uur

Creative City Project
Hoe klinkt folkhit Skinny Love met wilde drums en grommende bas? En hoe komt soulheld Stevie Wonder door de mix? Producer Wannes Salomé en drummer Jeroen Batterink durven het aan om legendarische songs te mixen met hedendaagse invloeden van bijvoorbeeld James Blake, Flying Lotus en Radiohead. Luister vooral eens naar Hands On Universe, de titelsong van de nieuwe EP die de mannen aanstaande zaterdag presenteren. GOSTO verzorgt het voorprogamma met beats die 'gruizig, donker en kleurrijk tegelijk' zijn. De warme stem van zanger Roel Vermeer maakt het geheel af. Het spektakel begint pas om half 12 en gaat tot diep in de nacht door: een uiterst goed begin van je zondag.
Creative City Project, MC Theater, zaterdag 29 juni 2013, 23:30 uur

Dustin Wong
De Echokamer is onderdeel van de Mediamatic Fabriek, waar op het moment allerlei dingen te beleven zijn: je kan onder andere naar workshops, theaterstukken en concerten. In de Echokamer wordt er gesjoemeld met geluid. Deze zesde editie komt gitarist Dustin Wong (Baltimore, US) gewapend met zijn gitaar en pedalen de kamer met de hoge weerkaatsende muren bespelen. Wong maakte voorheen deel uit van de artrockband Ponytail, maar verovert nu in zijn eentje de wereld met zijn haast meditatieve en transcendentale gitaarkunsten. Ohja, schuif vóór het concert nog even aan bij het diner, om half 8.
Dustin Wong, Echokamer #6, Mediamatic Fabriek, vrijdag 28 juni 2013, 20.30