3tip12!: Kool "Bitch I'm Thom Yhorke" A.D.

WEEK 24: Jarig Blijburg komt met een weekender van Costa Del Soul, indierock van eerste uur met Obits

Robbie van Zoggel ,

►Kool A.D houdt droge 90's-vrolijkheid levend
►Twee dagen dansen in bikini op Costa Del Soul
►Jaarringen tellen in Winston Kingdom met Obits

Kool A.D.
Terwijl Snoop Dogg uit de kast kwam als Snoop Lion splitste Das Racist zich op als drie solisten. De overeenkomst: Snoop en de het trio uit New York hebben beiden de grap in de rap weg laten wegkwijnen tot een stille dood. Wie neemt het stokje droge 90's-vrolijkheid over? We reikhalzen naar de reïncarnatie van Das Racist heet zanger Victor Vazquez, aka Kool A.D, met mixtapes 19, 51 en 63 als kloppende levensaders. Een ode naar de letter met autowegen in de Bay Area, 180 graden uit de route van New York. Zijn hang naar San Fransisco en omgeving, zijn eigenlijke roots, wordt verwoord met talloze toespelingen en gimmicks. Leukste voorbeeld is single Manny Pacquiao, met in de hoofdrol Thom Yorke en James Murphy.

Kool A.D., MC Theater, woensdag 12 juni 2013, 20.30 uur

Costa Del Soul 2013
Blijburg bestaat dit jaar 10 jaar. Het leukste stadstrand van het land viert dit uitbundig met een eerste weekender editie van Costa Del Soul. Komende zaterdag wordt met een line up van o.a. Tom Trago, Sandrien, Audio Culture, The Legendary 1979 Orchestra, Lovebirds en Gabriel Ananda plaatsgemaakt voor de fijnste dj's van Amsterdamse huize en exotische gasten. Zondag bemannen Qeaux Qeaux Joans, Koffie en TenTempies het livepodium. Zaterdag knalt de organisatie er voor de fashionably vroege bezoekers in met twee happy hours (12.00-14.00). Kwispelen maar met die goedkope cocktail!
Costa Del Soul 2013, Blijburg, zaterdag 15 en zondag 16 juni 2013

We verloten 2 x 2 kaarten voor Costa Del Soul onder de sociale lezers

Obits
Anders dan hun lange staat van dienst doet vermoeden is het kwartet Obits net zo'n grote smethaard voor de heersende indierock-pandemie als die andere zwik jonge bands uit woonplaats Brooklyn. Ja, het zijn gevestigde namen van voormalige bands Drive Like Jehu, Edsel, Pitchfork en Hot Snakes. Na de split van Hot Snakes vroeg zanger / gitarist Richard Froberg zijn buurman Sohrab Habibion (van Edsel uit Washington D.C.) om samen te gaan spelen. Na wat wisselingen maken drummer Scott Gursky en bassist Greg Simpson het vierkantje van Obits rond. De groep komt met twee albums en een nieuwe EP op zak naar Amsterdam.

Obits, Winston Kingdom, donderdag 13 juni 2013, 21.00