3tip12!: Hoog en laag springen met Sébastien Tellier

WEEK 22: The BENELUX gaat voor akoestische house, Port Of Call beste singer-songwriter van Nederland?

Robbie van Zoggel ,

► Tellier tussen de lakens, maar ook leuk zonder
► Debuutplaat The BENELUX geproduceerd door NON Records
► Port Of Call is met één been finalist, en speelt met het andere been in Paradiso

Sébastien Tellier
Waar Anouk dit jaar de popwereld verraste met haar verschijning op het Eurovisie Songfestival, deed Parijsenaar Sébastien Tellier hetzelfde in 2008 voor zijn land Frankrijk. Het liedje Divine en de daarbij horende act voelde als het fijnste briesje binnen een rij van 25 finalisten. Niet gewaardeerd in punten (19e van de 25), wel goed voor zijn heldenstatus. Tellier geniet stiekem van dit imago, dat tussen serieuze popartiest en cultster in hangt. Intussen levert hij al ruim 10 jaar hele sexy albums af vol met gladde pop. Vooral leuk tussen de lakens maar met een dansbare voetafdruk van Daft Punk, Air en Prince.

Sébastien Tellier, Paradiso, donderdag 30 mei 2013, 20.30 uur

The BENELUX
De metamorfose van het Amsterdamse The BENELUX is aanstaande. Na de eerste EP Girl Singer met springerige electroliedjes sleutelt het viertal voor hun debuutplaat aan een ander genre. Warmenhoven vertelt dat het nieuwe werk van de band kaler zal klinken: "We noemen het akoestische house. Sinds de EP Girl Singer hebben we de muziek uitgekleed, het geheel is een stuk minimaler geworden". De plaat wordt samen met Bear Daamen van NON Records spoor voor spoor opgenomen. De videoclip van de eerste single Liar is nu uit; het album wordt dit najaar afgeleverd.

The BENELUX, Sugar Factory, donderdag 31 mei 2013, 21.00-23.30

Port Of Call
Port Of Call is het soloproject van singer-songwriter Pieter van Vliet, met een finale van de Grote Prijs van Nederland 2011 als het eerste hoogtepunt in zijn zingende loopbaan. Debuutalbum Ten Feet of Wind volgde halverwege 2012 en werd goed opgepikt. Naast het tv-format De Beste Singer Songwriter Van Nederland is de Amsterdamse wedstrijd Mooie Noten de plek om die aandacht nog breder te vestigen. Hij speelt in de finale van die laatste competitie, 14 juli in het Vondelparktheater, als zondag in Paradiso wordt afgerekend met tenminste 3 concullega's. Bekijk hieronder het nummer Storm, dat Van Vliet eenmalig speelde voor de camera's van 3voor12.

Port Of Call, Paradiso, zondag 2 juni 2013