3tip12!: Voor nieuwe muziek hoef je nu echt niet naar Groningen

WEEK 2: Foxes, Mø, Siinai, Temples, Baby Gurum Holy Mountain en het vertrouwde werk van Joost

Amsterdam ,

De kerstboom ligt op straat, de goede voornemens zijn inmiddels verbroken dus de programmering van de podia komt weer lekker op gang. Deze tweede week van het jaar spoedt de muziekminner naar het hoge noorden voor de showcases op Noorderslag en Eurosonic. Maar is er dan niks nieuws te zien in Amsterdam deze week? Zeker wel, wij trokken een klein blikje met talent open dat je komende dagen kan gaan zien. Om te beginnen in Paradiso. Daar staan de Deense Mø en Britse Foxes klaar om jouw muzikale jaar af te trappen.

Foxes
Louisa Rose Allen kwam vorig jaar met haar debuutalbum Youth, dat vol staat met dansbare synthesizerloopjes en stuwende percussie, zoals we dat kennen van Lykke Li en Bat For Lashes. Het meest opvallend is echter haar indrukwekkende, kraakheldere en haast klassieke stemgeluid.


De Deense band van Karen Marie Ørsted maakt electronic soul of street-vibe indiepop. Ørsted en haar muziek doet denken aan Grimes. In nummers als Pilgrim en Maiden laat het wonderkind een soulvol geluid horen met invloeden van electro en dubstep, met een stem die een beetje doet denken aan Lana Del Rey.

Foxes & Mø, Paradiso, donderdag 10 januari 2013, 22:30 uur

Win 2 kaarten voor 10 jaar Rauw in TrouwAmsterdam

10 jaar Rauw
Dan is er Rauw. De obscure clubavond bestaat in 2013 10 jaar en viert dat groots. Het komend jaar staat in het teken van de verjaardag en de kick-off van het feestjaar is komend weekend in thuisbases TrouwAmsterdam. Verwacht een avond zonder poespas, zonder gelikte lichtshows, zonder gelamineerde superflyers, zonder routineuze danseresjes, zonder VIP-rooms met champagne, maar gewoon goeie muziek met grote kloten van de hand van Para One, Surkin, opperstalmeester Joost van Bellen, The Glimmers en DiscTwins. Voldoende reden om eens flink de bloemetjes naar buiten te komen hengsten.

10 jaar Rauw, TrouwAmsterdam, vrijdag 11 januari 2013, 23:00 uur

Siinai, Temples, Baby Guru & Holy Mountain
Tot slot zie je in Melkweg zaterdag vier bands voor de prijs van één. Ze komen uit verschillende hoeken van Europa. Het Griekse Baby Guru is een trio dat kleurrijke psychedelische liedjes maakt met een twist. De Finse psychedelische rockband Siina trok de aandacht met het album Moonface. De veelbelovende Engelse band Temples maakt een scherpe onweerstaanbare mix van Beatles-zangmelodieën en heerlijke sixties-psychedelica anno 2013. En dan is er nog de intense rockband Holy Mountain uit Glasgow. Deze drie Schotten maken er geen geheim van dat ze graag en véél naar Black Sabbath en MC5 luisteren.

Temples, Melkweg, zaterdag 12 januari 2013, 19:30 uur