3tip12!: Vrijheid volgens Spinvis en Pien Feith

WEEK 18: Commons terug in Amsterdam met zijn Bristolblues, onfortuinlijke zieke DJ Dimitri krijgt steun

Robbie van Zoggel ,

► Spinvis en Pien Feith halen Vondelparktheater uit winterslaap
► Jamie N Commons komt met nieuwe Europese tour langs Melkweg
► Benefietconcert DJ Dimitri: revalidatie en levensonderhoud gered door dj-collega's

Spinvis en Pien Feith
Het Vondelpark Openluchttheater opent dit seizoen vroeger dan gewoonlijk op Bevrijdingsdag. Naast landelijke feestdag viert het theater dat het zich van de financiële zorgen heeft bevrijdt. Gemeente Amsterdam en Stadsdeel Zuid dragen het theater een warm hart toe en om deze reden gaat er toch weer een nieuw openluchtseizoen van start. Spinvis feest mee en heeft Pien Feith uitgenodigd om de eerste zondagmiddag af te sluiten. Erik de Jong speelt ook mee in het theaterstuk Dub, Holland, Dub, het verhaal van de ontmoeting tussen de Ethiopische keizer Haile Selassie en koningin Juliana in 1954. Dub, Holland, Dub is geschreven door Arjan Witte en wordt naast Spinvis uitgevoerd door Serge van Duijnhoven en een 10-koppig orkest.

Spinvis en Pien Feith, Vondelpark Openluchttheater, zondag 5 mei 2013, 15.00 uur

Jamie N Commons
In het najaar van 2011 werd Jamie Commons als nobody geboekt voor Londong Calling. Commons was met 22 jaar een van de jongste artiesten op deze editie. De heerlijk schurende zangstem is ondanks zijn jonge leeftijd al vergelijkbaar met Mark Lanegan of Tom Waits. Heel beheerst brengt Commons een boodschap waar hij compleet achter staat. De graag-of-niet-houding als hij optreedt werkt intrigerend en zijn beheersing getuigt van zeldzame kwaliteit en vakmanschap. Met zijn unieke stem, geldt hij als een belofte voor de toekomst. De in Bristol geboren bluesartiest is na zijn succesvolle EP The Baron terug in Nederland om nieuw werk te laten horen waaronder zijn single Devil In Me.

Jamie N Commons, Melkweg, 3 mei 2013, 20.30

Trouw Op Zondag voor Dimitri
DJ Dimitri gaat door een zware periode in zijn leven. Door een complicatie na een operatie tegen een hardnekkige trombose is zijn onderbeen geamputeerd. Alle tegenslag die Dimitri op dit moment moet verwerken is door Trouw opgepakt als een kans om alle revalidatiekosten en levensonderhoud op te brengen door de Trouw op Zondag te smeden tot een benefietnacht. Alle DJ's, personeel en andere betrokkenen werken deze nacht gratis en de tickets van bezoekers gaan allemaal als opbrengst richting Dimitri. De line up is indrukwekkend: Joost van Bellen (Rauw, Amsterdam), Steve Rachmad (Get Physical, Amsterdam), Tom Trago (Voyage Direct, Amsterdam), San Proper (Rush Hour, Amsterdam), Melon (Ratio?, Amsterdam), Makam (Sushitech, Amsterdam), Boris Werner (Late Night Society, Amsterdam), William Kouam Djoko (Late Night Society, Amsterdam), Serge (Clone, Rotterdam), Patrice Bäumel (Black Magic, Amsterdam), Olaf Boswijk (Trouw, Amsterdam), Awanto3 (Rush Hour, Amsterdam), Aron Friedman & Eric de Man (Musclefarm, Amsterdam), Jean Pierre Enfant (LET, Amsterdam)
Carlos Valdes & Sandrien (Soulrock, Imprint, Amsterdam), Jasper Wolff & Maarten Mittendorff (Indigo Aera, Amsterdam)

Trouw Op Zondag voor Dimitri, Trouw, zondag 5 mei 2013, 21:00 uur