3tip12!: Het enige koningslied maakt discoprins Todd Terje

WEEK 17: Inkijken bij Foam met Corbijn en Waits, José James zingt Beatrix voor het laatst toe

Robbie van Zoggel ,

► Todd Terje maakt naam als kroonprins van discoland
► Foam maakt zich op voor Anton Corbijn en zijn boekpresentatie over Tom Waits
► José James opvolger Patrick Watson en Fink voor klassiek Koniginnenachtconcert

Todd Terje
De Noorse dj en producer Todd Terje oogst met slechts één eigen EP - It's the Arps - inmiddels ruim een jaar succes over de hele wereld. Inspector Norse is tot een disco-anthem gegroeid in de dj-booths en Nederland werd in de zomer verliefd op hem op Lowlands. De hoogste tijd voor een dieper kijkje welke Noorse noten hij nog meer op stal heeft. Een lange set tijdens Trouw op Zondag opent in ieder geval een aantal deuren. Terje schaart zich onder het label Smalltown Supersound met een voorkeur voor analoge productietechniek op de vierkante centimeter. In het bijzonder de synthesizer ARP2600, die dan weer direct refereert aan de EP-titel.

Todd Terje, TrouwAmsterdam, zondag 28 april 2013, 18.00 uur

Nederland Fotoboekland
De beste fotoboeken ter wereld zijn uit Nederland afkomstig. Om dat te vieren loopt bij fotomuseum Foam tot en met 26 mei een boektentoonstelling over het succes van dit genre fotokunst. Op 5 mei maakt Anton Corbijn zijn opwachting voor zijn boekpresentatie over Tom Waits. Corbijn is aanwezig en signeert dit bijzondere boek, dat pas vanaf 8 mei te verkrijgen zal zijn, en bovendien een limited edition is. Daarnaast wordt er met uniek materiaal, afkomstig van Anton Corbijn en Tom Waits zelf, een uitgebreid 'mood board' gemaakt, om zo een inkijk te geven in het ontwerpproces van het boek. Voordat deze wereldprimeur een feit is kun je dagelijks rondsnuffelen in Books & Foam aan de Vijzelstraat.

Books &Foam, FOAM, 28 maart t/m 26 mei 2013

José James
Het Koninklijk Concertgebouworkest en jongerenvereniging Entrée vieren koninginnenacht 2013 met de hip hop grooves en gospelsound van José James. De jazz-zanger uit Brooklyn zal onder begeleiding van Jules Buckley aantreden en -net als voorgaande jaren met Fink en Patrick Watson- het Concertgebouworkest. Met No Beginning and No End, het derde album van James en het eerste op het label Blue Note Records, probeert hij de genres te mengen en beiden te overstijgen. Het onderscheid in jazz dat vandaag de dag bestaat tussen easy listening en esoterisch erkent James niet. Hoe zijn kroonjuweeltjes klinken zal in de laatste Koninginnenacht ooit meer dan duidelijk worden.

José James, Concertgebouw, maandag 29 april 2013, 20:00 uur