3tip12!: Likkebaarden met Nü Sensae

WEEK 15: Negende leven van Sven Väth, Deense legendes Kashmir in Melkweg

Robbie van Zoggel ,

► Rommelrock komt uit Vancouver. Zo ook Nü Sensae
► Het negende leven van Sven Väth wordt afgetopt in TrouwAmsterdam
► Beste band uit Denemarken Kashmir terug in Nederland

Nü Sensae
Alle goede Canadese muziek komt de laatste jaren uit Vancouver. De fuck you-attitude hangt er kennelijk in de lucht en daardoor werkt de stad als pokon voor de muzikale flora. Het trio Nü Sensae grijpt uit het arsenaal van girlsbands zoals Babes in Toyland and L7, maar scrabbelen consequent naar 3x woordwaarde door in elke liedje noise, punk and grunge te leggen. Klinkt als een moeilijk af te luisteren setlist, zondag in Occii. Gelukkig buigt de band over genoeg eyecandy om het oplaaiende decibellenvuur te blussen De fantastische clip hieronder van I'm A Body verraadt al wat ze op dit gebied in huis hebben.

Nü Sensae, Occii, zaterdag 13 april 2013, 20.30 uur

Sven Väth knalt zijn negende leven in
Voor vele fans was de roestvrijstalen set van Sven Väth op ADE 2011 de kroon op de 30-jarige loopbaan van de Duitser. Väth ontpopte zich als beheerste leermeester in de nacht door een carierre van drie decennia minutieus op te stapelen in drie allerdikste platentassen. Op de conferentie diezelfde dag in Felix Meritis vervalt Väth een uur in zijn oude gloriedagen. Is de vernieuwing weg en de pijp leeg? We zijn 1,5 jaar verder en Sven Väth is gek genoeg klaar voor zijn negende leven. Als een krolse kat maakte hij sier in Berlijn op een Boilerroomfeestje. Wil je de nieuwe (en fris geknipte) Sven in het uitverkochte Trouw zien? Wij hebben hier 1x2 kaarten liggen!

Sven Väth, TrouwAmsterdam, zondag 13 april 2013

Kashmir
Het Deense Kashmir was al even bezig toen ze in 1999 doorbraken met het derde album The Good Life. Dat was nog maar het begin: Kashmir is sindsdien een van de populairste rockbands van Denemarken en levende legendes. Lou Reed als David Bowie verklaarden fan te zijn en werkten samen met Kashmir op het album No Balance Palace (2005). Sinds maart 2013 is een nieuw album uit van de Denen, E.A.R. getiteld. Eerste single Seraphina omschrijft de band zelf als een ‘liefdesbrief aan al het goede dat ooit was.’ In het voorprogramma staat The Vagary, in 2012 winnaar van de Amsterdamse Popprijs.

Kashmir, Melkweg, donderdag 11 april 2013, 20:00 uur