3tip12!: In de (apo)calypso met Ben Frost

WEEK 14: Jarig Sonic Connections sleept Vive la Fête binnen en The Growlers debuteren in Paradiso

Robbie van Zoggel ,

► Derde editie World Minimal Music Festival geopend door Ben Frost
► Vive la Fête, BRNS, Daily Bread en Traumahelikopter sieren jubileum Sonic Connections op
► The Growlers debuteren in Paradiso

In de (apo)calypso met Ben Frost
Na een tussenjaar is het WMMF -het World Minimal Music Festival- weer present, dit keer in het Bimhuis, het Muziekgebouw aan t IJ en tegelijk in het Muziekgebouw Eindhoven. De opener en tevens sluiter van het Amsterdamse gedeelte is de Australiër Ben Frost, de kunstenaar die voornamelijk Pop Art maakt en met vrolijke knuffelberen werkt, maar in zijn muziek met volle slagen vooruit marcheert. Als het aan hem ligt vergaat de wereld iedere dag. Apocalyptisch, that is. Hoewel de line up het ruimschoots redt met Steve Reich, Asko|Schönberg en een live remix van Simeon ten Holts Canto Ostinato, gaat Frost toch als de smaakmaker de boeken in van deze derde editie.

Ben Frost, WMMF, woensdag 3-zondag 7 april 2013

Vive la Fête headliner Sonic Connections
Na ruim 10 jaar tuffen in dezelfde synthpoplocomotief staan ze niet bepaald in de schijnwerpers van de progressivo's in de popindustrie. Wel is er een nieuwe plaat uit en die gaat het electrofashonista-duo Vive la Fête live spelen in de hoofdstad. Aparter is dat dit kan in één van de theaterzalen van de Brakke Grond. Akoestisch leveren concerten op deze plek zeer zelden een onaangename verrassing op dus moet het optreden op festival Sonic Connections erg bijzonder worden. De vijfde editie trekt bovendien de aandacht met het Vlaamse BRNS en Hollands glorie Daily Bread en Traumahelikopter.

Sonic Connections, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, donderdag 4 - zaterdag 6 april 2013

The Growlers
The Growlers uit Californië staat onder leiding van zanger Brooks Nielson, die aan zijn aantrekkelijke tumblr-account te zien het brein is achter het imago van de band. Dat is niets minder dan een zwetende circustent waarin Scott Montoya, Matt Taylor en Brian Stewart de piste verder bestijgen voor een mootje moderne surfpop. Zijweggetjes naar MGMT en Tame Impala zijn makkelijk te nemen maar de clownsneus gaat nooit af. Het productieve kwartet heeft na zo’n honderd uitgebrachte nummers sinds begin 2013 het derde album uit. Paradiso is de tweede stop binnen een lang festivalweekend. Je kan ze zaterdag ook al bewonderen in Rotown op Motel Mozaïgue.

The Growlers, Paradiso, zondag 7 april 2013, 19:00 uur