3tip12!: Audio Adam vindt thuis

WEEK 13: Serge's Clone in Trouw, Bullerslug in Bitterzoet

Robbie van Zoggel ,

► Audio Adam verhuist naar Amsterdam
► TrouwAmsterdam presenteert Clone-nacht met oprichter Serge
► Bullerslug debuteert met de plaat Cheer Up, Goth! en speelt de release show in Bitterzoet

Audio Adam
Na de eerste schreden tot landelijke dekking met radiosessies, DWDD en Popronde mag het in 2013 wat Audio Adam gaan gebeuren. Op 22 juni staat de poort naar poptempel Paradiso open, tegelijk ook het slotconcert van de City Of Sins-tour. Daar komt bij dat de Groningse band op 29 maart naar de ADAM Store verhuist in het centrum van Amsterdam. Voor alle aandacht gaat de band het klokje rond uur jammen met andere artiesten op zoek naar een muzikale match. De artiest die na 24 uur de meeste impact veroorzaakt heeft wordt door het viertal uitgenodigd om samen op 22 juni as op te treden in Paradiso. Inschrijven kan de hele week. Binnenwippen met je fans op vrijdag sowieso.

Audio Adam, ADAM Store, vrijdag 29 maart 2013, 12:00 uur

Luister hier naar single You'll Be Alone

Clone-nacht met oprichter Serge
Als eigenaar van het Rotterdamse label Clone is Serge eigenlijk zowat de oudste rot in de Hollandse housescene. Als mens is hij vooral Serge Verschuur die het liefst veel rondjes maakt op zijn racefiets. DJ-wallen zul je vrijdag tijdens zijn set in Trouw dan ook niet onder zijn ogen aantreffen. “Ik ben nog nooit dronken geweest, laat staan dat ik ooit drugs genomen heb, het is echt puur de muziek”, verklaarde hij zich al eens nader tot 3voor12. Die complete focus op de muziek levert fijne diverse sets op waarbij altijd ruimte is gereserveerd voor nieuwe en onbekende prachtplaatjes. Labelgenoten Space Dimension Controller (R&S, Belfast) en Morning Factory (Heerlen) vullen de Clone-nacht verder in.

Clone & Storm Queen, TrouwAmsterdam, vrijdag 29 maart 2013, 23.00 uur

Bullerslug
Bullerslug is op z'n eigen manier een veteranenband, bestaande uit muzikanten en randdebielen van bands als Aux Raus (Bastiaan Bosma), Elle Bandita (Ryanne van Dorst), Devil's Blood, Malkovich (Thomas Sciarone) Houses (Gijs Loots) en Carceri (Josha Nuis). Bullerslug richtte zich in 2012 op het samensmelten van deze losse componenten tot een hypebestendige groep. Bosma legt uit: "Het klinkt als een soort Rammstein die Joy Division covert, maar ook met een soort Motorhead achtige rocksound". 29 maart ligt het debuutalbum Cheer Up, Goth! in de winkels en wordt op diezelfde dag de release show gespeeld in Bitterzoet.

Bullerslug, Bitterzoet, vrijdag 29 maart 2013, 20:00 uur