3tip12!: Fun Lovin' Criminal Huey Norman flirt door

WEEK 12: Nederlands Dans Theater gaat elektronisch in Trouw en Voltt trekt met Warehouse Edition in nieuwe NDSM-loods

Robbie van Zoggel ,

Huey Norman, de onsterfelijk coole frontman van Fun Lovin' Criminals, heeft met nieuwe bandleden (The New Yorkers) een album op de mat gelegd. Bitterzoet primeurt in Nederland met deze 90's-groep in nieuwe stijl. Het ensemble van het Nederlandse Dans Theater gaat elektronisch in TrouwAmsterdam en speelt vier klassieke stukken in industrieel landschap. Voltt heeft echt wat te vieren dit voorjaar want de organisatie trekt met een Warehouse Edition in een nieuwe NDSM-loods een eigen locatie aan in Noord.

Huey And The New Yorkers
De politieke satire in single Scooby Snacks leverde de grootste hit op. Loco pronkte met de mooiste vrouwen, grootste speedboten en de slechtste pilotenbrillen. Love Unlimited was de allerbeste ode aan Barry White. Drie redenen waarom Fun Lovin' Criminals er in de jaren '90 als coolste muzieknerds vandoor gingen. Das war einmal. Met zeven studioalbums ligt het tijdperk FLC voor even in de ijskast en neemt leadzanger Huey Norman een zijstraat met zijn nieuwe band Huey And The New Yorkers. Zelfde recept, maar dan met een frisse blik gericht op 2013.

Huey And The New Yorkers, Bitterzoet, woensdag 20 maart 2013, 20:00 uur

Nederlands Dans Theater in Trouw
Tromgeroffel: het Nederlands dansensemble stapt uit hun comfort zone! Laat TrouwAmsterdam dat nu ook doen en je bent een heerlijk experiment rijker. Het Nederlands Dans Theater treedt met de voorstelling Motus in Trouw voor het eerst op buiten het rode pluche. Een van de vier stukken van de avond is Sunset Logic, geïnspireerd op de muziek van Talking Heads. De muziek van David Byrne zoomt in op de rat race van de maatschappij in de jaren '80, op zoek naar gouden bergen, en is daarmee actueler dan ooit. De electronische invulling komt van Dekmantel Soundsystem, Young Marco, Renkas en Magnesii en videokunst wordt verzorgd door Off Projects.

Nederlands Dans Theater presenteert Motus, TrouwAmsterdam, donderdag 21 maart 2013, 20.00 uur

Voltt Warehouse Edition
Naast de verruiming van de openingstijden is er ook nog ruimte voor nieuwe feestlocaties. Voltt, het technobolwerk van Amsterdam en omstreken, heeft dat begrepen. Zoals het eens in autostad Detroit begon is er een loods op de NDSM-werf gevonden en ingericht voor een klassiek warehousefeest. Als uitbreiding van de dageditie Voltt Love Summer en de clubversie in Paradiso is het de bedoeling van de organisatie om deze locatie meer te gaan gebruiken. Een hype is pas een hype als de line-up op de avond zelf bekend wordt gemaakt. Afwachten dus.

Voltt Warehouse Edition, NDSM Werf, vrijdag 22 maart 2013, 22:00-07.00 uur