3tip12!: Pien's Feithencheck: eerst topproducer, dan album

WEEK 11: The Upsessions trappelen warm voor MadNes, Trutjes tegen vertrutting in Studio /K

Robbie van Zoggel ,

Na het bejubelde debuut Dance On Time is Pien Feith terug met opvolger Tough Love, 3voor12's Album van de Week. De weg naar de juiste producent leidde naar Amerika. Deze zomer is er weer een MadNes op Ameland, het schattige broertje van Into The Great Wide Open. The Upsessions luiden alvast de aanstaande 6e editie in. Vertrutting? Vechten we er in Amsterdam nog tegen? Studio /K houdt voet bij stuk bij een eigen filosofie en komt met clubnacht Trutjes.

Pien Feith presenteert Tough Love
Na het bejubelde debuut Dance On Time is Pien Feith terug met opvolger Tough Love. De weg naar de juiste producent leidde naar Amerika: "We zijn in Chicago gaan opnemen omdat we een plek zochten waar we samen met Chris Moore konden werken (productie van TV On The Radio, Yeah Yeah Yeah’s, Liars, Thee oh Sees). Chris heeft veel ervaring met het combineren van synthesizers met een live bandgeluid ". Het levert een album op dat dieper en mysterieuzer klinkt dan Dance On Time. Het livegevoel is uitgebouwd met percussionist Ben Schaipp. "Omdat het nieuwe album nog gelaagder is en wij het live gevoel wel wilden behouden was een versterking wenselijk. Ben neemt naast de percussie ook samples en zelfs zang voor zijn rekening."

Pien Feith, Bitterzoet, donderdag 14 maart 2013, 20:30 uur

The Upsessions
The Upsessions heeft een mooi 2012 achter de rug. Door talloze raggaefestivals is eigenlijk al de hele wereld ontdekt maar ze zijn nog steeds relatief onbekend in Nederland. Uitgerekend op eigen grond stonden ze verleden jaar voor hun grootste uitdaging tot nu toe: optreden voor Madness in de Heineken Music Hall. Ja, die van de legendarische show op het dak van Buckingham Palace bij het diamanten jubileumconcert van Koningin Elizabeth. Dit jaar staat Madnes (zonder s) op de rol. Op Ameland, oftewel het schattige broertje van Into The Great Wide Open. The Upsessions luiden in Melkweg alvast de aanstaande 6e editie in.

The Upsessions, Melkweg, vrijdag 15 maart 2013, 20.00 uur

Voorbij de truttigheid met Trutjes
Vertrutting? Vechten we er in Amsterdam nog tegen? Na een rookverbod, borrelen-op-het terras-verbod en fiets-buiten-witte-krijtlijnen-verbod is de storm wat gaan liggen. We mogen immers vanaf dit jaar 24/7 op stap dus waar klagen we nog over? Studio /K houdt voet bij stuk bij een eigen filosofie en komt met clubnacht Trutjes. Een blik lokale lekkernijen gaat open om te laten zien dat een killer-line up beter werkt dan gekonkel in de marge. Op het menu vanavond: Sandrien, Frank Haag, Milan Meyberg, Michiel Tettero, Kevin Duane, Mispoes en Sebastiaan Merts.

Trutjes, Studio /K, zaterdag 16 maart 2013, 22:00 uur