3tip12!: Dag eindejaarslijstjes. Hallo 2013!

WEEK 1: Dit jaar starten met een stevig ontbijt, afro-beat, funk en het nieuwjaarsconcert in de Melkweg

Amsterdam ,

De champagne moet weliswaar nog ontkurkt worden, maar de tijd voor jaarlijstjes is eindelijk voorbij. Ja, het was prachtig. Ja, het was een bijzonder muzikaal jaar, maar de redactie maakt zich al een week op voor wat er komen gaat in het jaar van de slang! We kijken vanaf vandaag vol verwachting vooruit en schotelen je deze week drie feestjes voor om je muzikale jaar eens goed mee te beginnen!

Breakfast Club
Na al het vuurwek, bier en champagne van vanavond, zijn er voldoende gelegenheden om nog eens flink uit te halen en de bodem op te zoeken. Maar het nieuwe jaar begint natuurlijk het best met een stevig ontbijt. Breakfast Club zou Breakfast Club niet zijn als ze daar ook dit jaar niet in voorzien.

Vanaf morgenochtend 7:00 uur kan je je te goed doen in Canvas aan verse croissants, jus d'orange, gekookte eitjes en het stoïcijne en sobere geluid van Albert van Abbe, Bent Roozendaal, Tommy Kornuijt, Jaime Frias en Tom Liem. Dat is dus rustig wakker worden in de nieuwe wereld.

Breakfast Club, Canvas, dinsdag 1 januari 2013, 7:00 uur

Win 2 kaarten voor het nieuwjaarsconcert van Jungle By Night

Jungle By Night
Het negenkoppige afrobeat-monster boekte grootse successen afgelopen jaar. Noorderslag, de festivaltour, de Europese tour en Felabration II in Paradiso. Reden voor een feestje dus. Op nieuwjaarsdag wordt het gezelschap live uitgezonden op WDR en in eigen land vieren ze het nieuwe jaar met een nieuwjaarstour. De aftrap is in North Sea Jazz Club en achterop de bagagedrager zit het energieke funk collectief The Sun Prophets. Volle bak dus. Voor de liefhebber liggen er twee kaarten klaar. Dus klik op bovenstaande link en doe mee aan de prijsvraag.

Jungle By Night, North Sea Jazz Club, donderdag 3 januari 2013, 21:00 uur

Nieuwjaarsconcert Melkweg
Melkweg nodigt samen met GRAP Amsterdam iedereen uit om aanstaande zaterdag het glas te heffen en het nieuwe muzikale jaar officieel te openen. Melkweg opent voor deze gelegenheid gratis de deuren en presenteert talent uit eigen stad, dat in 2012 al succesvolle eerste stappen zette, maar waar je komend jaar zonder twijfel meer van gaat horen.

Op het podium staan de analoge electropopband BAM!, de swamprock van The City Hollers, hiphopduo Makkie & Krankjoram en de kersverse winnaars van de Grote Prijs 2012: Über Ich.

Nieuwjaarsconcert, Melkweg, zaterdag 5 januari 2013, 19:00 uur