3tip12!: Knallen, spuiten, stampen en plonsen

WEEK 52: Na een rustige Kerst haalt Amsterdam ongenadig uit op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag

Amsterdam ,

Het zit er weer op. Een vol jaar lachen, huilen en muziekliefhebben. We hopen van harte dat iedereen genoten heeft van alle concerten, live-sets, releases en niet te vergeten de gulden tips uit deze rubriek. Uiteraard wordt er ook dit jaar weer adel verplicht ongenadig uitgehaald en doorgehaald op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag in Amsterdam. Als afsluiter geven wij je drie knalfeestjes om het jaar van de draak nog eens dubbel en dwars te vieren en de slang te verwelkomen.

Win 2 kaarten voor de nieuwjaarsduik bij TrouwAmsterdam

Trouwens Nieuwjaarsduik
Tot slot is het na een lange nacht zweten en proosten tijd voor een fris gebruik; de nieuwjaarsduik! En hoewel er ook aanstaande dinsdag ongetwijfeld Unox-mutsen te kort komen aan de kust, hoef je echt niet naar Zantvoort of Scheveningen voor een deftige plons. Ook aan de Wibautstraat kan er vanaf 15:00 uur flink gedompeld en gebadderd worden onder het genot van een Duitskruidenbitter en een sfeervol muziekje. Nee, pardon, de line-up puilt uit van Trouw-meubilair zoals Sandrien, Melon, Serge, Job Jobse, Tim Hoeben en organisator Aron Friedman. Tevens nemen Nuno Dos Santos, Jasper Wolff & Maarten Mittendorff, Patrice Bäumel, Jean Pierre Enfant, Bob Nagel, Jan van Kampen, Tom Ruijg & Efdé, Carlos Valdes, Eric de Man en Malawi een duik. Dus laat je kater thuis en vergeet je zwembroek niet.

Trouwens, TrouwAmsterdam, dinsdag 1 januari 2013, 15:00 uur

Dekmantel NY
Een uurtje later opent MC Theater haar deuren voor deel II van de nieuwjaarseditie van Dekmantel. Na de Berliner pre-party gisteravond, is het op oudejaarsavond de beurt aan niemand minder dan professor Jeff Mills. Mills, die dit jaar zijn twintigjarig jubileum vierde, zal zelf ongetwijfeld, dit voor hem zo bijzondere jaar, groots willen afsluiten. Dus verwacht geschiedenisles en compromisloos beuken. Darko Esser, de jongens van Homework, Beesmunt Soundsytem en gastheer Thomas Martojo vergezellen de grootmeester tijdens deze dampende nacht als slotakkoord van 2012.

Dekmantel NY Special, MC Theater, maandag 31 december 2012, 22:00 uur

Dazzleville
Allereerst kan er ontkurkt worden op de NDSM-werf. Vanaf 21:00 uur bent u welkom om het jaar een luidruchtig uiteinde te geven. Dazzleville pakt maar liefst uit met acht area's. Van de afro-electrobeats van het onlangs doorgebroken Skip & Die, tot aan world-dubs van Polyesta. Voor iedere vibe een eigen plekje, dus ook voor de stampende Detroit-beats van Delta Funktionen of de acide ondergrond van Billy Nasty is voldoende plek. Niet te missen op dit eerste echte nieuwjaarsfestival zijn Marius, Presk, Chagall ft. Hayzee, Mudde, Boeboe en Guerilla Speakerz.

Dazzleville, NDSM-werf, maandag 31 december 2012, 21:00 uur