3tip12!: Regeren is vooruitkijken

WEEK 50: EP release Serve The Sun, Colors in TrouwAmsterdam en breekt Pinkunoizu dan alsnog door maandag?

Pepijn van Gils ,

Met de Song van het Jaar 2012 avond in TrouwAmsterdam sluiten wij officieel de boeken van dit kalenderjaar. Komende weken geen verrassende releases of spraakmakende concerten meer. Het is tijd voor bezinning, evaluatie en retraite bij de schoonfamilie aan tafel. Wij kijken in deze 3tip12! alvast vooruit en geven je drie namen om in 2013 in de gaten te houden. Namen die je gerust kan laten vallen tussen het wild en het kaasplankje en welke je komende week nog kan gaan bekijken.

Serve The Sun
In maart dit jaar opgericht en nu de eerste EP klaar. Het domein is geclaimt en de website under construction. De zon is de grote inspiratie van de band en in staat patronen en inzichten te creëren, die in eerste instantie onopgemerkt blijven. Net zoals het licht continu verandert, verandert de sfeer en de thematiek in hun muziek. De kersverse Amsterdamse band, bestaande uit Tim Schakel (lead vocals & gitaar), Luuk v.d Veer (bas & backing vocals), Manuel Verburg (gitaar) en Job vd Zijden (drums), maakt alternatieve melodische rock en presenteert na een lange zomer hun debuut-EP. Aanstaande vrijdag, in de studio van Melodyline.

Serve The Sun, Melodyline, 14 december 2012, 20:00 uur

COLORS
De clubavond van Colors Amsterdam werd in 2009 al opgericht door dj's Cinnaman (Yuri Boselie), Lockdown (Volcmar Lammers) en Lukas Nieuwenhuijsen. Het feest richt zich op de laatste trends in clubmuziek, en kijkt in no time om naar een groot aantal (veel vrouwelijke) trouwe volgers.

Ook komende vrijdag brengen BrEaCh, Dusky, Courts en Cinnaman een uiterst dansbare avond vol hete house en bass, met voetjes in de garage, grime, booty, juke, R'n B, hiphop en de laatste invloeden uit het Verenigd Koninkrijk.

COLORS, TrouwAmsterdam, vrijdag 14 december 2012, 23:00 uur

Win kaarten voor deze Colors Clubavond in TrouwAmsterdam

Pinkunoizu
De naam mag dan Japans voordoen, het kwartet komt echter uit Denemarken. Het viertal tourde vorig jaar al langs Crossing Border, Le Guess Who? en presenteerde zich begin dit jaar op Noorderslag. Later volgde de split EP met Hooded Fang en het album Free Time.

De Denen brengen naar eigen zeggen een exotische mix van lo-fi, high-life, shoegaze, krautrock, nu-folklore, Aziatische sixtiespop met een psychedelisch randje. Oftewel experimentele indiepop, waar stiekem prachtige melodietjes doorheen sijpelen.

Pinkunoizu, Paradiso, maandag 17 december 2012, 21:30 uur